O carte pe săptămână

Inspirat dintr-o călătorie la New York ( octombrie, 2016 ), volumul de poeme „DAMIAN”, scris de către Elena M. Cîmpan, vede lumina tiparului zilele acestea la Editura DaniMar din Deva, manager Mariana Pândaru- Bârgău, o veche şi sinceră colaboratoare a Societăţii bistriţene „Conexiuni”.
Cartea poartă ca titlu numele poetului, de la Theodor Damian, cel care a găzduit delegaţia bistriţeană de scriitori la New York, şi cuprinde trei capitole: „Înainte de Damian”, cu gândurile, ideile, frământările de dinaintea ajungerii pe pământ american, „Damian”, în încercarea de a realiza un portret, subiectiv, desigur, al unui intelectual român, preot peste ocean, şi „După Damian”, cu o încărcătură aparte a călătorului ce adaugă în bagajul personal impresii, dar şi amintiri de neuitat, menite să schimbe lumea... poeziei.
Pe coperta a IV-a a cărţii, Elena M. Cîmpan consemnează: „În Istoria Bisericii, Damian este unul dintre cei doi doctori fără de arginţi. Argintul meu pentru el este această carte.”
Cu acest volum, se conturează încă o dată, mai bine, faptul că pentru un poet călătoria reprezintă o sursă de inspiraţie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5