O femeie şi un bărbat, ambii de 73 de ani, se adaugă pe lista deceselor asociate pandemiei, în Bistriţa-Năsăud!

Alte două decese au fost înregistrate în judeţul nostru, pe fondul pandemiei de coronavirus. Este vorba despre o femeie şi un bărbat, ambii având vârsta de 73 de ani. Astfel, numărul deceselor la nivelul județului Bistrița-Năsăud se ridică la 15.
Bărbatul a fost internat în 13 aprilie la Spitalul Județean Bistrița-Năsăud cu simptome, o zi mai târziu fiindu-i recoltate probe, iar în 15 aprilie a fost confirmat. Acesta a decedat în 28 aprilie. Omul suferea de hipertensiune arterială şi insuficiență circulatorie vertebro-bazilara.

Femeia a a avut forma de debut în ziua de Paşti, cu agravarea hemiparezei stg, dificultăți la alimentație și vorbire. S-a prezentat în 20 aprilie la Centrul de Primiri Urgenţe Beclean, apoi a fost transferată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Bistrita cu suspiciunea de accident vascular cerebral. În urma investigaţiie la computer tomograf cranian, se infoirmă accidentul vascular cerebral, femeia revine la Spitalul Beclean, unde este internată din 21.04.2020. A avit o evolutie staţionară neurologic, iar pe 27.04.2020 prezintă febră, dispnee si este trimisă la UPU Bistrița în ATI unde este intubată. În 27 aprilie i-a fost recoltată proba, în 28 a fost confirmată, dar din păcate a decedat.
Potrivit datelor transmise de autorităţi, la comorbidităţi apare status post-AVC, hipertensiune arterială, infarct miocardic acut în antecedente, demență vascular.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5