O firmă de construcţii din Rebra, sancţionată cu 40.000 lei

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bistriţa-Năsăud au depistat, luna trecută, un singur angajator care avea la muncă persoane pentru care nu au fost făcute formele legale de încadrare. În urma verificărilor, la o societate comercială din Rebra din domeniul construcţiilor au fost identificate patru persoane care munceau “la negru”, firma fiind sancţionată contravenţional cu o amendă în cuantum de 40.000 lei. În luna ianuarie, inspectorii de muncă au sancţionat un singur angajator, fiind depistată o singură femeie care, deşi servea la un bar, nu era angajată cu acte în regulă.
Anul trecut, în aceeaşi perioadă, ITM Bistriţa-Năsăud raporta 15 persoane găsite fără forme legale de angajare, descoperite la 11 angajatori. Atunci, amenda era de 3000 lei pentru fiecare “negru”, acum este de 10.000 lei. Să fie teama de amenzi sau a scăzut vigilenţa instituţiei?
Într-adevăr, munca la negru nu este OK, dar, din punctul meu de vedere, este de preferat în locul şomajului sau al venitului mimin garantat.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5