O firmă din Lechinţa va investi peste 300.000 euro într-un depozit de cereale

Proiectul depus de SC ITL AGROCOMPEX SRL din Lechinţa pe Măsura 123 – ”Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi silvice” din cadrul Planului Naţional de Dezvoltare Rurală a fost declarat eligibil, informaţia fiind publicată pe site-ul Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit. Firma îşi propune construirea unui depozit de cereale, valoare totală eligibilă fiind de 665.000 euro, jumătate din sumă reprezentând contribuţia FEADR, iar jumătate reprezintă contribuţia privată.

La Lechinţa, pe o suprafaţă de 15 ari vor fi amplasate trei silozuri pentru depozitarea cerealelor, cu o capacitate de aproximativ 300 tone/siloz, prevăzute cu senzori pentru detectarea unor eventuale creşteri de temperatură în masa cerealelor şi cu ventilatoare pentru aerare. Investiţa include şi un uscător de cereale cu o capacitate de uscare de aproximativ 2,5 - 3 tone/oră, un precurăţitor de cereale şi o cuvă de recepţie.

SC ITL Agrocomplex SRL, condusă de Ovidiu Ciuruş, duce mai departe activitatea vechiului complex de îngrăşare a tineretului bovin, ferma fiind modernizată şi retehnologizată printr-un proiect SAPARD. În prezent aici funcţionează un centru de colectare taurine, îngrăşare şi export.

Iniţiativa este una lăudabilă, dar din păcate singulară, cel puţin pentru sesiunea din martie 2011. Sunt judeţe, precum Timiş, Tulcea, Vrancea etc. unde numărul proiectelor eligibile este între 10 sau chiar 20.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5