O sărbătoare de zile mari ! Parada portului popular şi Gala Educaţiei, la Salva

La iniţiativa directorului Romana Fetti, de la Şcoala Profesională „Tiberiu Morariu” din Salva, întreaga comunitate s-a adunat, sub genericul „De mână cu timpul la Salva”, la întâlnirea tuturor absolvenţilor.
Evenimentul a fost realizat în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Consiliul Judeţean, Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc”, Primăria şi Consiliul Local Salva, Casa Costumului Popular Virginia Linul, parohiile Ortodoxă şi Greco-catolică, Căminul Cultural şi Cerc ASTRA Salva.
Într-o zi de sărbătoare, în frumoasele costume populare năsăudene, cu coroniţe de Sânziene, copiii şi profesorii şcolii au participat, într-o paradă a portului popular prin centrul comunei, etalând bogăţia lăzii de zestre de pe aceste meleaguri. Apoi, în curtea şcolii, la scena amenajată de sărbătoare, a fost intonat Imnul Naţional şi săvârşit de către preoţii invitaţi un Te Deum de binecuvântare, dar şi un parastas în memoria dascălilor şi a absolvenţilor trecuţi în veşnicie.
Deschiderea oficială a fost făcută de către directorul Romana Fetti, alături de deputatul Bogdan Ivan, primarul Gheorghe Onul, inspectori şcolari generali, în numele cărora a vorbit Elena Cîmpan.
„Este deosebit de important că şcoala din Salva, păstorită de doamna director Romana Fetti, care are tot meritul în organizarea acestui eveniment, a reuşit să adune absolvenţi şi dascăli pentru a-i onora într-un mod festiv. (...) Ne bucurăm pentru cei care aţi reuşit să fiţi alături de noi în acest moment de reverberaţie sufletească. Şcoala este locul unde ne vom întoarce cu drag, de fiecare dată, pentru a răsfoi acele clipe petrecute alături de colegi şi profesori. Să ne ajute bunul Dumnezeu ca acest eveniment să se repete în fiecare an”, a transmis Gheorghe Onul, atât în calitate de primar cât şi ca absolvent al şcolii din Salva.
Directorul Romana Fetti: „Întâlnirea tuturor absolvenților Școlii Salva!
Zi de mare sărbătoare, o zi a bucuriei de a reveni ,,De mână cu timpul" la izvoare, acolo de unde am pornit, să ne umplem sufletele de bucurie, pe care să o ducem apoi cu noi și să o semănăm pe unde ne-o duce viața ... ,,Acasă" este locul unde, oricâte s-ar schimba, rămân vii toate amintirile, rămân tineri toți cei dragi...Mulțumesc Virginia Linul și Menuț Maximinian, domnului Primar Onul Gheorghe, domnului Deputat Bogdan Ivan, tuturor domnilor Inspectori care au ales să fie alături de noi, Parintelui Paroh Grigore Muresan, Domnilior Valer Fodorca și Dinu Tanasă, ,,Paunașilor Salvei" și dragilor mei colegi profesori, pentru tot sprijinul și implicarea exemplară în organizarea acestui minunat eveniment”.
Deputatul Bogdan Ivan Gruia: „Ziua Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, cunoscută la noi în popor ca sărbătoarea de Sânziene, am petrecut-o alături de frumoșii oameni din Salva. Gospodari, îmbrăcați în frumoasele straie populare de pe Valea Sălăuței, au venit cu mic cu mare la Întâlnirea absolvenților Școlii Salva. Mulțumesc domului primar Gheorghe Onul și doamnei director Romana Fetti pentru invitație! Vă felicit sincer pentru evenimențul de suflet și vă mulțumesc pentru primirea călduroasă! „.
Un gest inedit a fost acela de recunoştinţă şi de răsplătire, prin acordarea de Diplome şi buchete de flori pentru toţi directorii şcolii, inspectorii şcolari, primari, viceprimari, preoţi, profesori, personal auxiliar, dar şi elevi care s-au remarcat devenind avocaţi, doctori, ingineri, ofiţeri, creatori şi meşteri populari din generaţiile trecute şi actuale.
Programul artistic, prezentat de Virginia Linul şi Menuţ Maximinian, a fost susţinut de Ansamblul „Păunaşii Salvei”, conducerea muzicală Valer Fodorca, conducerea artistică Valer Constantin, coordonator Luminiţa Girigan, care a prezentat dansuri din mai multe zone ale ţării. Este ştiut faptul că de-a lungul celor 40 de ani de activitate, ansamblul a dus renumele Ţării Năsăudului în ţară şi străinătate.
Artiştii Salvei – Cornelia Bodescu, Alina Ceuca, Diana şi Dinu Tănase, Amalia Ţuţuruga – şi-au prezentat cântecele în faţa publicului de acasă.
A fost o sărbătoare în care s-a amintit şi de cele două Marii ale cântecului popular pornite de la Salva – Maria Peter şi Maria Butaciu.
Pentru modul în care şcoala a organizat acest eveniment, doamna director Romana Fetti, împreună cu colectivul de cadre didactice, dar şi elevii şi părinţii, merită toate felicitările.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5