Ocolul Silvic Someş-Ţibleş plantează peste 185.000 puieţi

Luna Pădurii este unul din cele mai importante evenimente silvice şi ecologice prin care se asigură continuitatea ecosistemelor naturale: faună, floră, hidrologie, chiar climă etc. Prin refacerea zonelor forestiere se asigură o protecţie specială solului împotriva eroziunii, a alunecărilor de teren, se reface baza economică a producţiei de lemn şi celelalte produse forestiere, se asigură puritatea apei, dar şi ameliorarea factorilor climatici, de relief.
Derulată, de regulă, în perioada 15 martie – 15 aprilie, Luna Pădurii – sau Campania de împăduriri – nu este numai o acţiune fizică, ci şi una de suflet. Pot da o mână de ajutor la plantarea puieţilor toţi cei care iubesc natura, ei luând legătura cu ocoalele silvice pentru toate informaţiile şi pentru procurarea puieţilor.
Ocolul Silvic Someş-Ţibleş Năsăud a pus la dispoziţia celor care împăduresc „şantierele” deschise de peste zece zile, întreg materialul săditor, adică 185.000 de puieţi.
„Acţiunea ,,Luna Pădurii” a demarat în toate şantierele: în zona comunei Zagra, pe Valea Ţibleşului şi Valea Fiadului; în zona comunei Rebrişoara, pe Valea Gersei şi Izvorul Rebrei; în zona aparţinătoare comunei Nimigea, pe Valea Bancului – pe raza judeţului Suceava; în zona comunei Salva, pe Valea Anieşului şi în zona comunei Rebra în raza Văii Cormaia.
În cadrul acestei campanii vor fi împădurite 47,6 ha; se vor face revizuiri pe o suprafaţă de 29,5 ha; 93,6 ha vor beneficia de ajutoare a regenerării naturale, pe 348,3 ha se vor face lucrări de descopleşiri” - a precizat directorul Ocolului Silvic Someş-Ţibleş – ing. Mihail Mureşan.
Se doreşte ca toate lucrările să fie finalizate până de Sfintele Paşte.

Comentarii

26/03/14 16:17
Grigore Secure

Malurile cu pecingini,
Scot pădurari din origini,
La sădit de plopi și iove -
Transcarpatice mangrove.

La munte, prin păduroaie,
Trei plantează, șapte taie,
Nouă stivuiesc opt lemne
Și la capăt le pun semne.

Natural, existând riscul,
Să-l încăpuiască vâscul,
Un primar și doi barabori
Lasă parcul fără arbori.

25/04/14 21:42
George Muresan

Felicitari celor ce au grija de Paduri!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5