Pentru elevii de la C.N. „George Coşbuc” Năsăud

Oferta educaţională a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor

La sfârşitul săptămânii trecute, o echipă de la Penitenciarul Bistriţa, condusă de agentul şef principal Ion Butur – şeful biroului Resurse umane şi formare profesională şi inspectorul Mihaela Negru, purtător de cuvânt, a prezentat în faţa elevilor năsăudeni oferta educaţională pentru cei interesaţi. Campania a început luni, 14 martie, la „Infoel” Bistriţa, marţi C.N. „Andrei Mureşanu” Bistriţa, miercuri – LPS, continuând joi la Grupul Şcolar Economic Năsăud, iar vineri la CN „George Coşbuc” Năsăud.

Aşa cum ne-a informat prof. Steluţa Vâju, directorul colegiului năsăudean, se doreşte iniţierea unui parteneriat pe termen mai lung între cele două instituţii pentru ca viitorii absolvenţi să afle toate avantajele înscrierii şi frecventarea cursurilor la una din instituţiile de învăţământ oferite de Ministerul Justiţiei, respectiv, Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, Institutul Medico-Militar, Academia Forţelor Terestre, Academia Tehnică Militară MApN şi Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre MApN Bucureşti.

Ag. şef pr. Ion Butur de la penitenciarul Bistriţa a făcut o amplă prezentare a ofertei educaţionale, precizând şi avantajele deloc de neglijat de viitorii absolvenţi: gratuitate la cazare, masă, echipament, cursuri şi asistenţă medicală pe parcursul şcolarizării; asigură un loc de muncă imediat după absolvire prin repartizarea într-o unitate a sistemului; se acordă o soldă lunară pe durata studiilor; după absolvire, se acordă gradul de ofiţer; un salariu motivant; oportunităţi de dezvoltare a carierei etc.

Examenele de admitere constau în probe eliminatorii (testare psihologică, examinare medicală, verificarea aptitudinilor fizice, limbă străină, probă de creativitate – după caz) şi probleme de evaluare a cunoştinţelor (scris), iarăşi după caz (istorie, lb. română, lb. străină, psihologie etc.).

„Înscrierile pentru locurile destinate Administraţiei Naţionale a penitenciarelor le cele trei instituţii de învăţământ superior se pot face la orice penitenciar, datele de contact putând fi găsite pe site-ul oficial al ANP www.anp-just.ro. Pentru cei care doresc să se înscrie, se asigură condiţii de şcolarizare deosebite”, a precizat ag. şef pr. Ion Butur.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5