OLGA SFÂRLEA S-A PENSIONAT

După 40 de ani de vechime neântreruptă la catedră, doamna învăţătoare Olga Sfârlea, de la Şcoala Generală „Enea Grapini” din comuna Şanţ, a intrat în clasica odihnă a pensionarilor. Este, până la urmă, un şoc emoţional, este acea datorie împlinită dar şi un oarecare bagaj de ani, o experienţă a vieţii împlinite, cu valurile ei trepidante.
Doamna Olga m-a invitat la această retragere sentimentală şi pe undeva, o undă de tristeţe m-a atins şi pe mine, poate nu este vremea bilanţului, însă cu siguranţă avem acea privire înapoi, poate pentru a ştii exact unde am ajuns şi ce mai avem de făcut. Clasa a patra a venit cu genericul „Rămas bun doamnă învăţătoare”, cântece, poezii, cuvinte. „Doamna învăţătoare este fiinţa cea mai bună din lume, mă întristează despărţirea de Doamna mea Învăţătoare”, spune o copiliţă. Şi mai departe, altcineva, demnă de generic, „O lacrimă va sta mereu să cadă pentru doamna învăţătoare.” Şi un răspuns impresionant al sărbătoritei, „Şi eu vreau să-mi cer iertare de la voi.”
Alături de doamna Olga, a mai intrat în rândul proaspeţilor pensionari, de la aceeaşi şcoală, doamna învăţătoare Florica Timş. Au participat cadre didactice şi părinţi. Multe flori şi melancolie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5