Orban insistă să impoziteze salariile din IT!

Premierul lui Iohannis nu înțelege importanța susținerii unui domeniu economic care a devenit un motor economic important. Orban și PNL dovedesc că nu pot asigura o bună guvernare și că dezvoltarea României, bunăstarea românilor și creșterea economică sunt noțiuni pe care nu le consideră importante.

         În ciuda criticilor exprimate în spaţiul public de către Orban și de pseudo-analiştii Opoziţiei, guvernul va acorda în continuare facilităţi acestui domeniu, va mări numărul de locuri la facultăţile de profil şi va susţine start-up-urile care produc proprietate intelectuală.

PSD şi-a asumat ca politică guvernamentală sprijinirea sectorului IT&C.
Nimeni nu a făcut pentru dezvoltarea acestui sector, cât a făcut actuala guvernare. Iar roadele se văd!

Scutirea de impozit pe profitul reinvestit, și de impozitul pe venit, atât pentru angajații cu studii superioare cât și cu studii medii, a făcut ca industria IT&C să aibă anul trecut o contribuție de 5.2% în PIB-ul României, depășind ramuri cu o mai îndelungată tradiție.

În 2019, dimensiunea industriei românești de IT&C va depăși 5.1 mld €, DUBLU față de 2013, iar exporturile de software și servicii IT sunt așteptate să atingă 4 mld €, cu 1 mld € în plus față de 2017.
Aceste performanțe remarcabile sunt completate de numărul de specialiști din domeniul care va depăși pragul de 100.000 anul acesta.

Orban face dovada că ori nu înțelege ori nu-i pasă de importanța strategică pentru România a domeniului IT. Această lipsă de viziune îl face incompatibil cu funcția de premier!

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5