Ostermarkt: muzica, voia bună, meşteşugarii au animat burgul săsesc

Bistritenii au dat raspuns invitatiei organizatorilor de a participa la o noua editie a Targului de Pasti-Ostermarkt 2019. Evenimentul a fost promovat de Primăria Municipiului Bistriţa, Palatul Culturii Bistriţa, Forumul Democrat German Bistriţa şi Biserica Evanghelică Bistriţa. 

Deschiderea târgului meșteșugarilor, pe platoul din fața Palatului Culturii, a fost programata la ora 10.00. De la ora 12, a avut loc deschiderea oficiala, care a cuprins intonarea imnurilor,  o rugaciune   ecumenica si scurte mesaje ale oficialilor. Primarul Ovidiu Cretu, viceprimarul Cristian Niculae, senatorul Ioan Simionca, dr. Dorel Cosma - managerul Palatului Culturii au venit la aceasta frumoasa sarbatoare. 

 In Sala mare de spectacole a Palatului Culturii au evoluat Orchestra profesionistă a Palatului Culturii Bistriţa, „Cununa de pe Someș”  - dans german,  Ansamblul de dansuri săseşti din Sibiu, Ansamblul de dansuri șvăbești „Doruri sătmărene” din Satu Mare, Ansamblul de dansuri săsești “Vergissmeinnicht “, al FGB Bistrița. Ansamblul de dansuri săseşti „GOLDREGEN” din Reghin, Ansamblul de dansuri săseşti din Sighișoara, Ansamblul de dansuri săseşti „KORONA” din Braşov. .

"Ostermarkt nu este doar un simplu târg, ci o dovadă a legăturii și păstrării valorilor săsești, care și-au pus amprenta în mod frumos în municipiul nostru. Îmi doresc să conservăm și chiar să punem în valoare tradițiile și legăturile noastre cu sașii, ca semn al unității în diversitate, semn al drumului european pe care suntem. Sărbătorim împreună și mulțumesc celor care au făcut efortul de a veni la Bistrița. Le urez ședere plăcută în cel mai frumos burg, în care traditiile stau întotdeauna la loc de cinste! Sărbători fericite", a transmis viceprimarul Cristian Niculae.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5