Ovidiu Creţu: Peste 95% din cererile pentru locuinţe ANL vor fi soluţionate favorabil în luna februarie

Nu mai puţin 138 de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, au fost recepționate în luna decembrie, în municipiul Bistrița. Potrivit primarului  Ovidiu Creţu, acestea vor fi date în folosinţă în luna februarie.

„Eu cred că undeva la sfârşitul lui februarie, începutul lui martie, vor fi date în folosinţă. Cele care trebuie să le facă Armata sunt undeva în apropiere, se vor face cinci blocuri pe un teren al nostru, dar astea sunt altă discuţie. Aceste locuinţe au început atunci când am intrat la guvernare împreună cu PD-ul, dacă ţineţi minte, în 2009, şi atunci Radu Moldovan a insistat pe lângă ANL, el i-a adus aici, am început să facem şi am ieşit de la guvernare. Beneficiarii îi vom stabili în luna ianuarie. Avem înscrieri, avem listă, iar cu locuinţele pe care le avem aici şi cele care sunt neocupate  cred că acoperim 100% sau, mă rog, peste 95% din cereri”, a explictat primarul Creţu.

Potrivit Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, locuințele (43 de garsoniere și 95 de apartamente cu 2 camere) au fost construite în amplasamentul din Str. Subcetate (etapa III) şi sunt repartizate în trei blocuri (șapte tronsoane) cu regim de înălţime Sp+ P+3E+M (subsol parțial + parter + 3 etaje + mansardă).

Până în prezent, în județul Bistrița-Năsăud, au mai fost finalizate 1.062 de apartamente în cadrul programului de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, în amplasamentele din localitățile Bistrița (635 de locuințe), Năsăud (58 de locuințe), Beclean (251 de locuințe), Feldru (32 de locuințe), Dumitra (12 locuințe), Lunca Ilvei (32 de locuințe), Maieru (24 de locuințe) și Livezile (18 locuințe). În județ se mai află în construcție 16 locuințe pentru tineri, destinate închirierii, în localitatea Prundu Bârgăului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5