„Palmierii năsăudeni” au reapărut în Parcul central

Deja celebrii, palmierii Năsăudului și-au făcut apariția odată cu încălzirea vremii, în Parcul central al orașului. An de an, aceștia au fost aclimatizați în cadrul serelor ce aparțin administrației năsăudene. Prima generaţie de palmieri a apărut în urmă cu circa 30 de ani.
Palmierii fac parte din specia Trachycarpus fortunei, cunoscuţi sub denumirea populară de palmierul chinezesc. Mai există câteva exemplare din specia Washingtonia filifera sau “Palmierul evantai de desert”, specie de origine americană. Palmierii s-au adaptat excelent condiţiilor de climă de la Năsăud, cu toate că sunt plante pretenţioase, acest lucru datorându-se și tehnologiilor de cultură aplicate, făcând posibilă decorarea zonei nordice a ţării cu aceste plante exotice.
Un element de noutate care înfrumusețează zona centrală, îl reprezintă un număr de 66 de jardiniere care au fost achiziționate de curând de administrația năsăudeană, jardiniere amplasate în centrul orașului dar și pe cel mai vechi bulevard din oraș: Bulevardul Grănicerilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5