Pantofi second-hand şi pomi fructiferi, confiscaţi în piaţa din Beclean

Miercuri, jandarmii Detaşamentului 1 Mobil Bistriţa, au executat o acţiune punctuală în piaţa agro-alimentară din oraşul Beclean, pe linia protejării populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.
Pe timpul acţiunii a fost depistată o femeie care oferea spre vânzare puieţi de pomi fructiferi, pentru care nu deţinea documente legale de provenienţă. S.V. în vârstă de 32 de ani, este din Republica Moldova şi oferea spre vânzare un număr de 187 de bucăţi de material săditor.
Totodată, pe timpul acestei acţiuni a fost depistat şi S.A. de 49 de ani, domiciliat în localitatea Sîngeorgiu de Mureş, jud. Mureş, care oferea spre vânzare pantofi second-hand, fără a deţine documente legale de provenienţă.
Conform prevederilor legale în vigoare, toate produsele au fost confiscate, iar în conformitate cu prevederile legii nr. 12 din 1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, art. 1, lit.e, bărbatul a fost sancţionat cu amendă de 500 de lei, pentru efectuarea de acte de comerţ fără documente legale de provenienţă, (factură, aviz de însoţire). Totodată, S.V. a fost sancţionată cu avertisment scris.
Valoarea estimativă a celor produselor confiscate se ridică la 1.830 lei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5