Părintele Călin Vasile Motogna, instalat de PS Vasile Someşanul în parohia Figa

În seara zilei de 29 august, zi în care credincioşii ortodocşi prăznuiesc Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, Preasfinţia Sa, Preasfinţitul Vasile Someşanul, episcop Vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat slujba vecerniei în parohia Figa. În cadrul cuvântului de învăţătură, preasfinţitul Vasile a vorbit celor prezenţi înt-un număr foarte mare despre personalitatea Sfântului Ioan Botezătorul oferindu-L ca exemplu de modestie şi curaj.
La acest moment de aleasă sărbătoare, în mijlocul comunităţii din Figa, a fost prezent vicepreşedintele consiliului judeţean, Alexandru Pugna, reprezentanţi ai consiliului local din Beclean: consilier Cârjac Ioan – care este fiu al satului, consilier Cocoi Vasile, Ţermure Liviu din Beclean, precum şi numeroşi fii ai satului, oameni de cultură şi de aleasă ţinută morală.
Alături de preasfinţia sa, au slujit în sobor preacuviosul părinte Arhimandrit Dumitru Cobzaru – exarhul mănăstirilor din arhiepiscopia Clujului, preacucernicul părinte Doru Zinveliu – protopopul de Beclean, părintele Moldovan Nicolae – stareţul mănăstirii Nicula precum şi numeroşi preoţi din parhiile învecinate şi din Cluj.
Vecernia arhiereasca a marcat slujba de retragere a părintelui Beudean Ioan din oficiul de preot paroh al parohiei Figa după o păstorire rodnică timp de 42 de ani. Cu această ocazie părintele Ioan a ţinut să mulţumească întregii comunităţi pentru sprijinul acordat, pentru buna colaborare de-a lungul timpului, exprimându-şi totodată speranţa că lucrarea începută de dânsul va fi continuată de noul preot paroh.
Tot în cadrul acestui eveniment, într-o admosferă de sărbătoare, a avut loc şi instalarea noului preot paroh, în persoana tânărului absolvent Motogna Călin Vasile care a fost primit cu mult entuziasm de către membrii comunităţii. Părintele Călin le-a mulţumit tuturor celor prezenţi pentru călduroasa primire, a prezentat întenţiile sale de viitor în mijlocul acestei parohii şi a făcut apel la credincioşii parohiei să-i fie alături în acţiunile şi demersurile sale. Totodată şi-a exprimat dorinţa de a colabora cu autorităţile locale şi centrale în vedeare prosperităţii acestei frumoase comunităţi.
Acest eveniment a reprezentat pentru comunitatea din localitatea Figa un nou început. Totodată membrii comunităţii împreună cu cei doi preoţi şi cu consiliul parohial au demonstrat că ştiu să fie gazede bune pentru toţi cei care se hotărăsc să poposească în frumoasa lor localitate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]