Parteneriat între Primăria Năsăud şi Parohia Ortodoxă nr. 1, în vederea accesării unei finanţări guvernamentale pentru Catedrala Sf. Nicolae. Mircea Romocea: Vom veni în sprijinul tuturor lăcaşelor de cult

Administrația publică a orașului Năsăud vine în sprijinul Parohiei Ortodoxe nr. I, Catedrala Sfântul Nicolae, din Piața Unirii- oraș Năsăud, păstorită de preoții parohi Florin Rusu și Lucian Greabu, prin semnarea unui acord de parteneriat pentru susținerea demersurilor făcute de parohie în vederea promovării și materializării cu resurse financiare guvernamentale a proiectului de consolidare a fundației catedralei.

„Ne bucură faptul că am reușit să venim în sprijinul acestui lăcaș de cult prin cedarea în folosință gratuită, în anul 2017, a unei suprafețe de teren de 180 metri pătraţi, din domeniul public al orașului, situat pe strada Valea Caselor, pentru edificarea casei parohiale, obiectiv deja realizat”, precizează primarul orașului Năsăud, Mircea Romocea.
 

De altfel, şi în acest an, Primăria Năsăud şi Consiliul Local vor veni în sprijinul tuturor lăcașelor de cult prin acordarea de finanțări nerambursabile, corelate cu Ghidul solicitantului, în baza Legii nr.350 din 2 decembrie 2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general.
 

„Așadar, așteptăm proiectele acestor instituții de cult religios pentru a iniția un proiect de hotărâre de consiliu local, prin care să le susținem financiar, corelat cu sumele alocate în bugetul local pentru anul 2020”, transmite primarul Mircea Romocea.  .
 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5