Partidul Democrat Liberal o (SUS)ţine pe Roberta Anastase

“Pentru a elimina orice speculaţie răuvoitoare a PSD și PNL, și totodată pentru o corectă informare a opiniei publice, Partidul Democrat Liberal precizează că o susţine pe Roberta Anastase în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor”, precizează într-un comunicat de presă departamentul de comunicare al PDL.

În timp ce PDL dă mesaje de încurajare pentru Anastase, în spatele uşilor închise se negociază debarcare ei. Funcţia ar urma să revină tot PDL, printre favoriţii presei centrale la ocuparea fotoliului suprem de la Camera Deputaţilor numărându-se Sulfina Barbu şi Ioan Oltean. “Nu Roberta Anastase este în momentul de faţă prioritatea României”, a declarat prim-vicepreşedintele PDL, Adriean Videanu, care invocă “interesul naţional” şi adoptarea celor trei legi impuse de noul acord cu FMI şi CE.

De cealaltă parte, PSD este dispus să accepte moratoriul propus de preşedintele Traian Băsescu doar dacă democrat-liberalii o vor schimba din funcţie pe Roberta Anastase. „Şeful statului a spus să încetăm o bătălie politică. Suntem pregătiţi oricând să revenim la lucrările Parlamentului atâta timp cât avem un partener care nu fură voturi şi care nu a fost dovedit în faţa opiniei publice că nu poate fi un partener de dialog”, a precizat liderul PSD, Victor Ponta.

Camera Deputaţilor a devenit ieri, pe parcursul a câtorva zeci de minute, un circ politic. Deputaţii PSD şi PNL au părăsit plenul Camerei, nemulţumiţi că ambii secretari de şedinţă erau din partea PDL, iar Roberta Anastase prezida lucrările. PDL şi PNL şi-au afişat bannere cu acuze reciproce, doi parlamentari ajungând şi la “înjurături româneşti”, în acelaşi interes naţional.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5