Paşaport de Bistriţa-Năsăud!

Peste 100 de bistriţeni solicită zilnic paşapoarte temporare sau electronice. Cea mai aglomerată este luna august, când oamenii se întorc în ţară, în concediu.
În fiecare zi, Serviciul Public Comunitar pentru de Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple - Bistriţa Năsăud, aflat în Palatul Administrativ, este luat cu asalt.
Cum obţinerea unui paşaport nu mai este de mult un moft, ci o obligaţie, mai ales în cazul copiilor, cele mai multe solicitări vin din partea acestui segment de vârstă. În plus, cei mici trebuie să vină însoţiţi de ambii părinţi, ceea ce aglomerează şi mai mult ghişeele.
„În săptămâna în curs, a, primit peste 1000 de cereri, dintre care 320 la Punctul de lucru Borşa. De la începutul anului, la Serviciul Public Comunitar pentru de Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple - Bistriţa Năsăud au fost înregistrate circa 9600 de cereri. Aproximativ 68% dintre persoane au solicitat eliberarea unui paşaport simplu electronic, iar diferenţa reprezintă cererile pentru paşapoarte simple temporare, care se eliberează în numai două ore”, ne-a declarat comisarul şef Ioan Iacob, şeful Serviciului bistriţean.
Paşaportul simplu electronic se eliberează în termen de 14 zile calendaristice. Valabilitatea paşaportului electronic este de 5 ani, iar pentru minorii cu vârsta sub 6 ani, valabilitatea acestuia este de 3 ani. Paşaportul simplu temporar are valabilitatea de 12 luni şi se eliberează în 2 ore. ), în următoarele situaţii:
Programul de lucru este de luni-vineri, între orele 08:30 - 16:30, joia fiind prelungit până la 18:30.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5