Patru angajatori sancţionaţi pentru “muncă la negru”. Unul cu dosar penal

Luna trecută, în cadrul acţiunilor de control ale ITM BN au fost depistaţi patru angajatori la care lucrau patru persoane fără forme legale fiind aplicate amenzi contravenţionale în cuantum de 40.000 lei. “În cadrul acţiunilor de control a fost depistat un angajator la care prestau activitate 7 persoane fără a avea întocmite contracte individuale de muncă în formă
scrisă, anterior începerii activităţii. Fapta constituie infracţiune, în consecinţă au fost sesizate organele de cercetare penală”, precizezaă inspectorul şef Otilia Berbecar.
În luna aprilie, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bistriţa - Năsăud au verificat 196 angajatori, dispunând 117 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă. Urmare controalelor efectuate, au fost aplicate 87 sancţiuni contravenţionale, din care 72 avertismente şi 15 amenzi în cuantum de 66 000 lei.
Astfel, pentru abateri de la legislaţie în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă au fost aplicate 8 amenzi în valoare de 23.000 lei. Luna trecută, la ITM BN au fost înregistrate cinci accidente de muncă soldate cu incapacitate temporară de muncă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5