Eminesciana

Patru scriitori premiaţi de SSBN

Sub semnul marelui Eminescu, Societatea Scriitorilor din Bistriţa-Năsăud a sărbătorit roadele scriitoriceşti de anul trecut în saloanele Restaurantului "Decebal".

Andrei Moldovan, preşedinte SSBN, a fost cel care a deschis seria cuvintelor de bun venit invitaţilor, făcând un bilanţ al scrierilor din anul 2010, multe din cărţile conjudeţenilor noştri luând premii la nivel naţional. Sub aripa Centrului Judeţean pentru Cultură, scriitorii bistriţeni au avut momente importante, de la lansări de carte, la simpozioane şi expoziţii de carte rară. Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu le-a mulţumit celor prezenţi pentru modul în care au contribuit la imaginea judeţului, declarând, în acelaşi timp, că va fi mereu alături de această latură a culturii, prin sprijinul proiectelor SSBN. Vasie Şomlea, director CJC BN, a urat un an bogat celor prezenţi, cu reuşite de care să se bucure toţi conjudeţenii. A avut loc apoi un moment de reculegere pentru George Vasile Raţiu, membru SSBN, trecut în lumea veşniciei.

În urma jurizării celor care şi-au depus cărţile la CJC, s-a hotărât ca la secţiunea poezie , premiul să meargă la Ioan Mărginean şi volumul "Anotimpul din Patmos", Editura "Brumar". La proză scurtă a fost desemnată cartea anului cea a Elenei M. Cîmpan-"Eseul de cleştar", Editura "Limes". Pentru traducere a fost premiată Veronica Ştir, cu "Frunze de arţar", Editura "Karuna", iar Mircea Prahase pentru carte ştiinţifică, cu "Glosar Regional", Editura "Napoca Star". Premiile au constat în diploma şi 400 lei pentru fiecare scriitor.

Preşedintele de onoare al SSBN, ilustrul profesor Sever Ursa şi criticul Luigi Bambulea au făcut un portret al poetului Mihai Eminescu, iar epigramistul Alexandru Olteanu i-a dedicate o poezie.

Momentele de litaratură au fost intercalate cu cele de muzică oferite de maestrul Ştefan Cigu şi cantautorul Florin Săsărman. Printre cei care au onorat invitaţia s-au regăsit Mihai Bumbu (vicepreşedintele CJ), Ioan Simionca-CJC, scriitorii Ioan Pintea, George Vasile Dâncu, Gavril Moldovan, Emil Dreptate, Icu Crăciun, Ioan Moise, Suzana Deac, Victor Ştir, Traian Parva Săsărman, Icu Crăciun, Niculae Vrăsmaş, David Dorian, Vasile V. Filip, Ovidiu Pojar, Alexandru Căţcăuan, director Casa de Cultură a Sindicatelor.

ş.a..

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5