Paul Tîrlişan şi Alex Deac, aur la Olimpiada Naţională de Matematică de la Timişoara

Doi elevi de clasa X-a fac cinste judeţului nostru la etapa naţională a Olimpiadei Naţionale de Matematică, care se desfăşoară în aceste zile la Timişoara.

         Astfel,  Paul Târlişan de la Colegiul Naţional „George Coşbuc” din Năsăud şi Alex Deac de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” au cucerit medalia de aur acordată de Societatea de Ştiinţe Matematice din România. Cei doi vor susţine sâmbătă şi proba de baraj pentru accederea în lotul naţional.

         Paul Tîrlişan a acumulat, în urma contestaţiilor, un punctaj de 28 puncte, clasându-se, la egalitate cu doi elevi din Iaşi şi Cluj, pe primul loc, potrivit site-ul oficial al competiţiei.

         Alex Deac a avut 23 puncte, al patrulea punctaj, fiind al şaptelea la nivel naţional, din 98 concurenţi, însă nu şi-a putut susţine lucrarea la contestaţii. Mai mult, Alex s-a "plimbat" între Timişoara şi Braşov, unde a susţinut şi proba de la etapa naţională a Olimpiadei de Informatică, la care a obţinut, în prima zi a competiţiei, 75 de puncte, fiind al 22-lea din cei 68 de participanţi.  Acesta nu va mai participa la probele din ziua a doua de la informatică, pentru ca va fi prezent la barajul de la matematică.

Felicitări elevilor, profesorilor şi părinţilor şi succes la baraj! 

         

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5