PC a validat protocolul de colaborare cu PNL şi l-a invalidat pe cel cu PSD

Consiliul Naţional al Partidului Conservator a validat, ieri, protocolul de colaborare cu Partidul Naţional Liberal, care prevede înfiinţarea Alianţei de Centru Dreapta. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi. Tot luni, liderii conservatori au invalidat protocolul de colaborare cu PSD.

Ieri, forurile de conducere ale PNL şi PC s-au reunit, separat, pentru validarea proiectului Alianţei de Centru Dreapta, iar evenimentul de semnare a protocolului a avut loc la Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor.

Prin protocol se stabileşte, printre altele, că cele două formaţiuni vor avea candidaţi comuni la alegerile din 2012 şi 2016. Preşedintele PNL susţine că alianţa cu conservatorii nu vizează împărţirea unor posturi şi nici câştiguri electorale, ci îndepărtarea regimului democrat liberal. Iar pentru asta e necesară coagularea forţelor din opoziţie.

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a precizat că protocolul de colaborare cu PSD va fi încheiat la Tribunal, pe cale amiabilă.

Tot ieri, liderii PNL, PC şi cei ai PSD s-au întâlnit la Palatul Parlamentului. Reprezentanţii celor trei partide au discutat despre colaborarea dintre Alianţa de Centru Dreapta şi social-democraţi.

Victor Ponta doreşte ca PSD şi Alianţa de Centru Dreapta să pună bazele unei colaborări de lungă durată, până cel puţin în 2019. Agenda 2019, publicată de Victor Ponta pe blogul său, prevede ca cele trei partide de opoziţie să pună bazele juridice ale unei platforme politice comune.

„În ultimele săptămâni, am avut multe discuţii cu Crin. Am lăsat la o parte amândoi orgoliile şi suspiciunile (…) şi cel puţin din punctul meu de vedere, rezultatul a fost excepţional. (...) Refuz să cred că două forţe politice atât de importante nu pot găsi o bază comună pe care nu doar să distrugă ceva - sistemul pedelist băsescian - ci şi să construiască un nou model de societate, atât de necesar azi pentru România“, scrie Ponta pe blogul său.

La rândul său, preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, susţine că o colaborare între PNL-PC şi PSD a intrat de la început în planurile Alianţei de Centru - Dreapta.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5