Performanţa se măsoară în medalii. Sportul bistriţean a cucerit deja 135

Până în prezent, sportivii legitimaţi la cluburile de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud au cucerit 135 medalii confirmate în etapele finale ale campionatelor naţionale şi în Cupa României, a anunţat, în cadrul Colegiului Prefectural, directorul executiv Constantin Florian de la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret. Î

Î Potrivit acestuia, în competiţiile internaţionale au fost cucerite un număr de 4 medalii, respectiv 3 medalii la tenis de masă, de către sportivii de la CSM Bistriţa, şi o medalie la judo, la Cupa Europei. În prezent, judeţul nostru are 47 de sportivi în loturile naţionale şi 5 sportivi în lotul olimpic al României, alţi trei fiind convocaţi la judo.

Comparativ, în anul 2013, sportivii bistriţeni au reuşit să obţină 434 medalii, dintre care 320 în finale ale campionatelor naţionale şi 114 în Cupa României. Mai mult, au fost adjudecate 25 medalii în competiţii internaţionale, şi anume două medalii la campionate mondiale şi 17 la campionate europene. La loturile naţionale, anul trecut, judeţul nostru a avut 67 sportivi, alţi 8 fiind în loturile olimpice la diferite discipline sportive.

Tot referindu-ne la anul 2013, în Bistriţa-Năsăud erau 3687 sportivi legitimaţi, peste 3100 fiind seniori.

Desigur, aceşti indicatori ai sportului de performanţă sunt seci. (…)Suntem legaţi de aceşti indicatori şi în ceea ce priveşte un buget de rezultate, un buget de obiective sau cel puţin aşa ar trebui să se întâmple. Suntem pe locul 6 în ceea ce priveşte clasamentul la probe olimpice la competiţii internaţionale oficiale. Vreau să vă spun că bugetul judeţului este undeva dincolode locul 30, iar CSM Bistriţa este pe locul 6 în România şi pe locul 2 în cadrul cluburilor Ministerului Tineretului şi Sportului, iar bugetul lor este după poziţia 15”, a menţionat Constantin Florian.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5