Persoană arestată într-un dosar de trafic de droguri

Comunicat IPJ BN

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița–Năsăud, au documentat activitatea infracțională a doi bărbați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive și punere la dispoziție a locuinței pentru consum de droguri.

Din cercetările efectuate a rezultat că unul dintre bărbați ar fi vândut, în mod repetat, droguri de risc (canabis) și substanțe cu efect psihoactiv (din categoria catinonelor și 2-MMC) mai multor consumatori, din județul Bistrița – Năsăud, cu sume cuprinse între 50 și 100 de lei, pentru o doză.

Cu privire la cea de-a doua persoană, s-a reținut că, în perioada iulie 2023 – ianuarie 2024, ar fi deținut și oferit, cu titlu gratuit, diverse cantități de canabis (drog de risc) sau substanțe psihoactive.

De asemenea, la o petrecere privată, organizată la domiciliul său, ar fi oferit participanților canabis pentru consum.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, ieri, 8 februarie, au fost descoperite și ridicate aproximativ 130 de grame de substanță cu efect psihoactiv (2-MMC), canabis, grindere, telefoane mobile și cartele telefonice, precum și alte mijloace de probă.

La aceeași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud au dispus reținerea a celor două persoane, pentru 24 de ore.

În cursul zilei de astăzi, 9 februarie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița – Năsăud a dispus arestarea preventivă față de o persoană, fiind luată măsura arestului la domiciliu față de cea de-a doua, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5