Peste 180 bistriţeni se (re)califică din ianuarie 2013

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud prin Centrul de Formare Profesională Bistriţa derulează, în luna ianuarie 2013, un număr de nouă programe de formare profesională pentru un număr de 184 persoane, care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite.

Potrivit directorului executiv Otilia Râpan, cele mai multe solicitări au fost pentru programe de formare în zona competenţelor informatice, nu mai puţin de 40 persoane urmând să urmeze aceste cursuri în meseria de operator introducere, validare şi prelucrare date.

AJOFM BN va organiza programe de formare profesională în debutul lui 2013 şi pentru lucrător în comerţ (20 persoane), manichiură-pedichiură (20 persoane), bucătar (20 persoane), cosmetică (24 persoane), ospătar/vânzător în unităţi de alimentaţie (20 persoane), coafor(20 persoane) şi instalator instalaţii tehnico-sanitare şi gaze (20 persoane). În 2012, peste 850 bistriţeni, şomeri indemnizaţi sau neindemnizaţi, au dobândit o calificare prin programele de formare profesională ale AJOFM BN.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]