Peste 2000 de vehicule verificate în trafic de RAR BN! Mai mult de jumătate prezentau neconformităţi!

În județul Bistrița-Năsăud au fost verificate, pe perioada anului trecut, 2.143 de vehicule, transmite Registrul Auto Român, într-un comunicat de presă. Dintre acestea, 51,89% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte. Din totalul autovehiculelor oprite, în 2,88% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării și 4,39% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în această regiune au fost aplicate 640 de amenzi contravenționale și au fost retrase 448 de certificate de înmatriculare.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Atragem atenția că rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5