Peste 6.500 de maşini, verificate de filtrele organizate la intrarea în Bistriţa, în ultimele 24 de ore. "Merg la o rudă care este internată în spital"... "suntem din Maramureș și am venit să ne cumpărăm o centrală de apartament "

"Merg la o rudă care este internată în spital"... "suntem din Maramureș și am venit să ne cumpărăm o centrală de apartament " - acestea sunt doar unele dintre răspunsurile oferite jandarmilor și polițiștilor aflați în acțiunile punctuale din ultimele 24 de ore la filtrele organizate la intrarea în municipiu. Forțele de ordine continuă misiunile executate pentru protejarea populației în contextul carantinării municipiului Bistrița și acestea sunt doar câteva dintre motivele invocate de către unii cetățeni pentru a intra în zona carantinată.
În ultimele 24 de ore au fost organizate și executate misiuni de verificare a măsurilor dispuse prin organizarea filtrelor formate din jandarmi, polițiști și polițiști locali amplasate la intrarea și ieșirea din zona menționată cât și dispozitivelor de control în interiorul zonei carantinate. Scopul organizării acestora este prevenirea oricărui incident în cazul nerespectării măsurilor instituite pentru limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus.
În ultimele 24 de ore în filtre a fost angrenat un efectiv de 137 de forțe de ordine, astfel: 51 de jandarmi, 54 de polițiști și 32 polițiști locali.
Jandarmii, polițiștii și polițiștii locali prezenți la filtrele organizate în punctele de referință, au controlat 6.520 autovehicule și au legitimat 4.814 persoane, fiind aplicate în total un număr de 73 de sancțiuni, astfel: 19 amenzi în valoare de 20.250 de lei, respectiv 54 avertismente scrise pentru nerespectarea restricțiilor de liberă circulație.
Totodată, au fost organizate și acțiuni punctuale în interiorul zonei carantinate în special în zona hipermarketurilor. Jandarmii au întâlnit și familii care se aflau la cumpărături cu o singură declarație pentru toți membrii.
Informăm pe toți cei interesați că pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimație de serviciu sau adeverință eliberată de angajator.
Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe proprie răspundere, completată în prealabil pentru fiecare persoană.
În ultimele 24 de ore forțele de ordine au executat verificări în 233 de locații, fiind efectuate acțiuni înclusiv în zonele centrelor comerciale, respectiv zona gării și autogării.
Totodată, facem precizarea că pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor, aprovizionarea cu bunuri de strictă necesitate trebuie realizată în imediata apropiere a domiciliului fără a mai intra în zona carantinată.
Tot în cursul zilei de sâmbătă au fost organizate acțiuni specifice de verificare a respectării măsurilor de liberă circulație în localitățile componente ale municipiului Bistrița. Principala abatere care a fost constatată în aceste localități a fost cea a nerespectării măsurilor privind libera circulație. Majoritatea celor interpelați de către oamenii legii se aflau la cumpărături și nu aveau completată declarația pe propria răspundere, motivul fiind imediata apropiere a magazinului. Pe timpul acțiunilor punctuale au fost aplicate 55 de sancțiuni: 9 amenzi în valoare de 6.500 lei și 46 de avertismente scrise pentru nerespectarea restricțiilor de liberă circulație, respectiv pentru nerespectarea măsurilor privind protecția individuală.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5