Picturile Melaniei Cuc, în revista Onix din Irlanda

Numărul de vară, ediţia 2015, a revistei de literatură, civilizaţie şi atitudine Onix, care apare în Dublin, Irlanda, este ilustrat cu reproduceri după lucrările pictoriţei bistriţene Melania Cuc. Pictoriţă şi scriitoare, Melania Cuc este autoarea a 33 de cărţi, dar şi a unor lucrări de pictură apreciate atât de cei care au vizitat expoziţiile din ţară (Târgu Mureş, Sighişoara, Bucureşti), dar şi din străinătate (Barcelona şi Londra).
La Archiud, acolo unde locuieşte în ultimii ani, Melania Cuc a deschis un spaţiu expoziţional neconvenţional într-un „Găbănaş”, unde a vernisat expoziţia „Monade”, pictură în stil modernist executată pe ferestre reciclate de la case şi biserici vechi. De altfel, acest „Găbănaş” a fost pictat de celebrul Mureşan Murivale, impresionat de modul în care Melania Cuc s-a gândit să aşeze lucrările pe simeze.
Pictoriţa are lucrări şi în colecţii particulare din Ungaria, Italia, Canada, SUA, Anglia, Irlanda, Austria, Elveţia, Franţa, Grecia şi Norvegia, fiind în acelaşi timp cea care a pictat pentru prima dată icoane pe sticlă în ferestre, expunând la Patriarhia Română, sub genericul „Ferestre transilvane”.
Nici scriitoarea nu se lasă mai prejos, pe 30 iunie, de la ora 17.00, la „Casa Doamnelor” fiind lansat romanul „Roşu cardinal”, apărut la Editura Karuna.
Apariţia lucrărilor Melaniei Cuc în revista irlandeză este un semn de apreciere pentru munca în domeniul picturii, pe care artista bistriţeană o face cu succes de câţiva ani.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5