Pe str. Gării,

Pietonii, pericol pentru şoferi la fiecare minut

Marţi, la ora18.46, Claudia F. din Bistriţa, în timp ce conducea auto marca Ford din direcţia strada 1 Decembrie spre strada Gării, a surprins şi accidentat uşor pe minorul Claudiu F. de 12 ani din Bistriţa. Acesta , nefiind supravegheat, a pătruns pe partea carosabilă în fugă, fără să se asigure şi prin loc nemarcat sau semnalizat.Conducătoarea auto a fost testată alcoolscop rezultat negativ şi i s-au recoltat probe biologice. Deoarece traversarea neregulamentară a pietonilor este una din principalele cauze ale producerii accidentelor, subinspector de poliţie Mihaiela Moldovan ne reaminteşte câteva reguli care trebuiesc avute în vedere de către copiii pietoni dar şi de părinţi.

Lista începe cu îndemnul de a traversa strada numai pe ,,zebră”, prin dreptul indicatoarelor ,,trecere pentru pietoni”, iar acolo unde sunt instalate semafoare pentru pietoni, numai la culoarea verde a acestora. Dacă nu există indicatoare sau marcaje traversaţi pe la colţul străzii, după ce vă asiguraţi că nu se apropie maşini, însă

înainte de a traversa, asiguraţi-vă atent din ambele sensuri că în acel moment nu se apropie nici un vehicul. Traversarea străzii se face în pas alert, după o prealabilă asigurare , în niciun caz în fugă. Câţi dintre noi păstrăm însă aceste reguli? mai ales în zona Gării, deşi s-au făcut zebre noi pe care să trecem, pasagerii trec printre maşini cum le taie lor capul, existând pericolul de accidente la fiecare minut.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5