O expoziţie de pictură deosebită şi valoroasă

Plăcere şi festin cromatic în picturile Oniţei Mureşan

La „ART Galeria” a Centrului Judeţean pentru Cultură BN a avut loc, în data de 14.01.2010, începând cu ora 18.00, vernisajul expoziţiei personale de pictură intitulată „Simfonia grădinii”, aparţinând talentatei, sensibilei şi cunoscutei Oniţa Mureşan, o femeie cu o putere de creaţie deosebită, cu o „mână de aur” în arta mânuirii penelului şi din a cărei suflet inundă culoarea şi frumuseţea atât de liniştitoare.

În prezenţa unui numeros public avizat în domeniu, au vorbit despre valoarea lucrărilor şi artistei plastice d-na Mariana (Marilena) Toxin care, în calitate de moderator, a făcut aprecieri deosebite privind lucrările expuse, cromatica lor şi valoarea artistei.

D-na Vioara Popescu, artist plastic: „În lucrările d-nei Oniţa, mirajul culorilor este tot mai mare şi găsim în pânze impresionismul, dorinţa de culoare este enormă, nuanţa de verde este Dumnezeiească.

Pentru fiecare floare şi în fiecare secvenţă este o decizie de luat din partea autorului.

Este enorm de multă muncă din partea artistului, iar tehnica picturii este foarte complicată. Oniţa a reuşit acest lucru şi o felicit”.

Scriitorul Alexandru C. Miloş: „Există o legătură între pictură şi scris. Avem în faţa noastră „un volum de poezie a culorilor”. Consider tematica ca un gest de revoltă, un gest de postmodernism, un manifest ecologic. Expoziţia este plină de rafinament şi feminitate, care ne impresionează”.

D-na Victoria Fătu Nalaţiu, artist plastic: „Picturile sunt nişte raze de lumină, florile te cuprind şi doresc să vorbească cu tine, lumina este bogat centrată pe tablouri. Pictura este o poezie, iar înrămarea tablourilor este impecabilă”.

Felicitări d-na Oniţa Mureşan şi la mai mare, iar expoziţia o puteţi admira pe str. Gen. Grigore Bălan, nr. 11, Bistriţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5