Poezii proaspete din județ, premiate la Cluj

Odată cu venirea primăverii, și talentul tinerilor se dezgheață, roadele fiind și creațiile nominalizate la Concursul de poezie on-line, organizat, recent, de Biblioteca Județeană „Octavian Goga”, Cluj. Ideile copiilor și adolescenților au înflorit datorită acestei oportunități minunate, dedicarea lor fiind de admirat în rândul publicului.
La Concursul de poezie online au fost 192 de participanți din toate colțurile țării, din Ungaria și Republica Moldova; peste 400 de poezii. Juriul a fost format din scriitorii Victor Constantin Măruțoiu și Alex Moldovan. Dintre creații înscrise în competiția lirică, la cele 3 secțiuni: primar, gimnaziu și liceu, au fost premiate 37 poezii și, evident, autorii lor.
Printre premiați, se numără și 9 elevi din județul nostru: Alexandra Secelean, clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială Budacu de Sus (prof. coord. Viorica Bălan), David Albețel și Luca Mureșan, ambii în clasa a II-a A, Colegiul Național Andrei Mureșanu, Bistrița (prof. coord. Aurora Rad), Teodora Alexandru, clasa a II-a, Diana Radu și Daria-Maria Timiș-Varga, ambele din clasa a IV-a, Maria Daniela Tăuth, clasa a V-a, Antonia Chiciudean și Iulia Rebrean, amândouă în clasa a X-a, de la Palatul Copiilor Bistrița (prof coord. Ionela-Silvia Nușfelean).
Marți, 23 martie, a avut loc premierea on-line, la care au participat câștigătorii și apropiații lor, unii dintre profesorii coordonatori, poetul Victor Constantin Măruțoiu și bibliotecarele implicate în competiție: Aura Câmpan, coordonatoarea Secției pentru Copii și Adolescenți și moderatoarea evenimentului, și Ana-Maria Dudescu, șef Serviciul de Comunicare a Colecțiilor din cadrulbibliotecii județene.
Au fost prezenți toți câștigătorii, majoritatea exprimându-și o emoție, o apreciere legată de această frumoasă competiție lirică. Un fapt special a fost și microrecitalul susținut de protagoniștii laureați. Creațiile câștigătoare pot fi lecturate pe Blogul Copiilor al Bibliotecii Județene „Octavian Goga” Cluj.https://copiibjc.bjc.ro/?p=8577#more-8577 .
Elevii au bucurat coordonatorii, apropiații, organizatorii și comisia de jurizare, prin creațiile lor, care au adus, odată cu aerul de primăvară, noi motive de speranță pentru generația tânără.

Oana Floredana MOLDOVAN,
clasa a XI-a, Palatul Copiilor Bistrița

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5