Poienile Reteagului – "zonă roşie" în judeţ cu 13 cazuri confirmate. Pintic, Şintereag, zone vulnerabile!

Prefectul Stelian Dolha susţine că există zone în judeţul nostru unde a fost necesară suplimentarea forţelor de ordine şi chiar sprijinul Armatei, asta pentru că oamenii nu au respectat prevederile ordonanţelor militare.

Potrivit acestuia, sunt zone vulnerabile precum Poienile Reteagului, Şintereag şi Pintic, în primele două localităţi fiind organizate nişte adunări de către un pastor din Suceava. „A reuşit ca două comune aparent liniştite din judeţul nostru să se afle pe zonă roşie, unde va trebui nu doar să securizăm, să întărim acolo paza şi ordinea aşa cum am făcut-o şi în Pintic. (...) Cei mai mulţi infectaţi sunt în comuna Petru Rareş, mai exact în Poienile Reteagului. Infectaţii sunt de la acea adunare de la pastorul din  Suceava care a infectat două comune. Aici avem 13 cazuri pozitive”, a explicat prefectul .

Prefectul Stelian Dolha a menţionat că dacă situaţia va escalada, va face demersuri la nivel central chiar carantinarea satului.

Acesta a spus că sunt conjudeţeni care „nu respectă nimic”, pe care „îi bagi în izolare şi fug a doua zi şi trebuie să îi bagi în carantină”, „care au luat taxiul şi s-au dus din Reteag şi au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa”, cu toate măsurile de siguranţă luate.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5