PORTRET DE PRIMAR

Vasile Dologa provine dintr-o veche familie de grăniceri, originară din comuna Tiha Bârgăului şi este un om al locului, devotat cu trup şi suflet satului natal. Ajuns primar al comunei, cu mulţi ani în urmă, a dovedit prin fapte ataşamentul pentru semenii săi şi interesul, deosebit, pentru bunul mers al uneia dintre cele mai întinse localităţi din ţară, cu multe sate, răspândite în văile şi munţii Bârgăului, unde viaţa nu a fost niciodată uşoară. Tiha Bârgăului, Tureac, Valea Tureacului, Bozgani, Valea Bicii, Mureşenii Bârgăului, Valea Străjii, Tihuţa, Piatra Fântânelelor, Şendroaia, Măgura Calului, Tăşuleasa, Frumuşeaua, Ciosa, Iliuţa Bozghi, sunt satele şi cătunele care ţin de comună.

Înzestrat cu reale calităţi şi educat într-o familie de buni gospodari, Vasile Dologa s-a îmbogăţit, pe parcurs, doar cu o aleasă experienţă în domeniul administraţiei publice, prin care s-a îmbogăţit comuna Tiha Bârgăului, în al cărei patrimoniu au intrat numeroase terenuri, păduri şi clădiri noi, în care instituţiile comunei funcţionează la loc de cinste, întreaga localitate devenind tot mai frumoasă, pe drumul său european.

Realizările primarului Vasile Dologa se datorează, în primul rând, omului de suflet care este şi bunei sale colaborări cu viceprimarul şi întreaga echipă din aparatul primăriei şi consiliul local, factori cu care relaţiile sale au fost întotdeauna de bună înţelegere, în interesul comunităţii. Nu am prea întâlnit situaţii ca în Primăria Tiha Bârgăului, unde a rămas, drept tradiţie, folosirea în comun a biroului de către primar şi viceprimar, deşi modernizarea şi extinderea cladirii oferea posibilitatea unor birouri separate. Acest fapt este conditia care dă siguranţa celei mai strânse colaborări, mereu funcţional. Cum munca de teren a edilului primează, biroul primarului are aproape tot timpul o uşă deschisă şi un interlocutor de nădejde. Pentru comunitate nu trebuie să fie secrete, iar transparenţa administraţiei din Tiha Bârgăului este mereu respectată. Acest lucru se vede şi din realizăriile care întăresc proverbul "Omul sfinţeşte locul".

Vasile Dologa este unul dintre edilii cei mai buni din judeţ prin faptul că priorităţile sale sunt comuna şi oamenii, în slujba cărora s-a înrolat, cu trup şi suflet, drept pentru care omul Dologa este, la randul lui, respectat.

Am scris aceste randuri pentru faptul că îl cunosc de multă vreme pe omul Vasile Dologa şi am apreciat tenacitatea şi perseverenţa dânsului, la fel ca şi a altor primari bârgăuani, precum Vasile Laba, din Bistriţa Bârgăului, Ilie Avram, din Prundu Bârgăului, Tudorel Ciotmonda, din Josenii Bârgăului şi Olimpiu Neamţ, din Livezile, despre care am scris şi vom mai scrie în numerele viitoare ale Gazetei de Bârgău.

Scriu, din nou, pentru a-l felicita, de ziua de naştere, pe omul şi primarul Vasile Dologa, dorindu-i multă sănătate şi noi realizări, cu păstrarea aceluiaşi ataşament faţă de comuna Tiha Bârgăului şi oamenii sai.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5