Preasfinția Sa Claudiu, alături de familia îndoliată a unui preot din Bistrița

Pr. Alin Ciprian Cîndea

În Sărbătoarea Sfintei Treimi, Preasfințitul Părinte Claudiu, Episcopul Eparhiei de Cluj-Gherla, a venit pe valea Someșului Mare pentru a fi alături de familia părintelui Marinel Bolog, într-un moment de grea încercare; fratele preotului, domnul Ionel Bolog, din localitatea Săsarm, a trecut pragul veșniciei la vârsta de 61 de ani, răpus de o boală necruțătoare.

Preasfinția Sa Claudiu, înconjurat de mai mulți preoți, a oficiat slujba înmormântării, în prezența a numeroși credincioși și colegi de serviciu a celui decedat.

La începutul cuvântului de învățătură, ierarhul le-a spus celor prezenți că în 17 iunie 2021 a avut loc Adunare Generală a Preoților Eparhiei de Cluj-Gherla, după luarea în posesie canonică a acestei eparhii. Cu acea ocazie, i-a asigurat pe toți preoții că împreună vor forma o familie, în slujba Domnului Isus Cristos și a Bisericii. Tot atunci a spus că va fi alături de fiecare preot, motiv pentru care într-o astfel de împrejurare a dorit să fie aproape de un preot al eparhiei sale, de familia acestuia și de credincioșii care i-au fost încredințați. ”Voi fi alături de preoții mei, de fiecare dată când voi putea. Vreau să formăm cu toții o adevărată familie”.

În continuare, Preasfinția Sa Claudiu a invitat familia îndoliată și pe credincioșii adunați în jurul catafalcului să privească acest moment trist prin prisma credinței, care ne asigură că nu suferința și moartea au ultimul cuvânt, ci bucuria veșniciei la care suntem cu toții chemați.

În cuvânt de întărire și încurajare, Ierarhul a amintit că adesea noi vedem viața cu problemele și suferințele ei, la fel cum un copil mic, stând lângă mama sa care țese, vede partea de jos a țesăturii, cu noduri și forme lipsite de sens. Însă, atunci când este luat în brațe și poate vedea pânza țesută dintr-o altă perspectivă, de sus, va înțelege și va putea aprecia frumusețea lucrării pe care mama sa a creat-o. La fel și noi, vom înțelege suferințele și greutățile acestei vieți, doar când vom privi toate acesta de dincolo; din brațele Mamei noastre cerești.

Familia îndoliată, comunitatea credincioșilor și colegii celui decedat au fost consolați de prezența Episcopului în mijlocul lor, în acest moment de grea încercare.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5