Preşedintele CJ: Nu o să girez o activitate neperformantă la LDP. În momentul de faţă, nu se impune privatizarea!

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a menţionat, în cadrul unei conferinţe de presă, că SC lucrări Drumuri şi Poduri SA a înregistrat anul trecut, în premieră, pierderi financiare, însă cifrele sunt nesemnificative. Potrivit acestuia, la finele săptămânii a avut loc o şefinţă cu reprezentanţii societăţii, pentru prezentarea cifrelor, dar şi a unui plan de restructurare

         „Pentru prima dată, LDP, la finalul anului, înregistrează nişte pierderi nesemnificative la o societate comercială de o asemenea dimensiune. E nevoie de restructurări foarte serioase, în primul rând de mentalităţi. Atât AGA cât şi Consiliul de Administraţie sunt foarte implicte în ultima perioadă, s-au făcut analizele de rigoare pentru  a vedea care sunt cifrele reale ale societăţii. Din informaţiile pe care le-am primit de la reprezentanţii noştri în AGA şi CA, cifre nu sunt de speriat, va trebui să facem restructurare, să gândim pe termn scurt, mediu şi lung ce trebuie făcut cu LDP-ul”, a declarat preşedintele Moldovan.

Şeful administraţiei judeţene a spus că activitatea SC LDP SA va trebui relocată. „Plătim o groază de impozite şi taxe pe teren în buricul târgului, fără niciun rost, nu sunt puse în valoare. Eu aştept de la noul management al LDP propuneri constructive, cum valorificăm terenul, cum ne mutăm din oraş, pentru că, de exemplu, pe centură la finalul anului acesta sau viitor trebuie să părăsim pentru că expiră autorizaţia de mediu şi sunt convins că nu vom mai primi veci o autorizaţie de mediu să facem asfalt pe centură, pentru că în momentul de faţă e zonă de case acolo şi nu-mi doresc să deranjăm oamenii”, a explicat Radu Moldovan.  

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud a adăugat că administraţia îşi doreşte să sprijine LDP pentru a deveni „mult mai competitiv pe piaţă decât a fost până acum”.

         Întrebat despre privatizarea LDP, temă lansată în spaţiul public de ceva vreme, acesta a menţionat că încă nu se impune o astfel de soluţie, dar nu este o variantă de exclus, dacă pierderile se vor acutiza.

„În momentul de faţă, după cum arată cifrele, nu se impune o asemenea soluţie. Vă pot spune ce gândesc eu ca persoană. Sub nicio formă, dacă LDP nu va face dovada că are contract şi este solvabil, nu voi lăsa LDP să facă pierderi care să acopere patrimoniul, pentru că LDP are un patrimoniu foarte solvabil. Eu cred că am obligaţia, ca reprezentant legal al acestei entităţi, să am grijă ca dacă lucrurile nu funcţionează să găsesc soluţii. Nu exclud o asemenea variantă, dacă managementul LDP nu-mi arată că are contract, că este solvabil, că are un plan de restructurare şi mie nu mai îmi face pierderi. Eu nu exclud o asemenea variantă, dar în momentul de faţă, după cifrele pe care le-am aflat, nu se impune un astfel de lucru”, a răspuns Moldovan.

         Radu Moldovan a menţionat că nu se poate arăta nemulţumit de un management care e acolo de 5 luni de zile.

„Vă spun clar că eu n-o să girez o activitate neperformantă şi să fac pierderi sau aş putea să mă trezesc că pierderile sunt la nivelul patrimoniului şi terenul ăla care valorează sume importante -  nu ştiu ce suprafaţă e aici peste calea ferată sau ăla de pe centură, care oricum face 1-2-3 milioane euro, - au făcut pierderi domnii de la LDP, că au stat acolo şi au luat salariile şi nu au făcut nimic. (...) Nu sunt mulţumit de modul cum arată LDP, dar nici nu pot să-i reproşez domnului director Vieriu că acum el e de vină, că acum s-au făcut pierderi, pentru că el a preluat pe finalul anului trecut conducerea, după ce un alt domn director important ne-a abandonat şi s-a dus la o firmă privată”, a concluzionat preşedintele Consiliului Judeţean.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5