Preşedintele coregrafilor, maestrul Ioan Simionca, petrecere pe cinste la împlinirea a 50 de ani

sursa: facebook

Se spune că „omul sfinţeşte locul”.
“Un om înzestrat cu modestie, talent, bun simţ, perseverenţă şi pasiune ne-a transformat inimile şi minţile şi ne-a făcut să iubim cântecul şi jocul popular. Ne-a învăţat că prin folclor suntem mai aproape de noi înşine şi ne-a sădit lumină în minte şi în suflet. Pentru tot ce a realizat aici, la Şintereag, suntem mândri să-l avem printre noi şi bucuroşi că reprezentăm, munca şi numele unui mare om. Sperăm să nu-l dezamăgim, să-i dăruim clipe de bucurie şi să ne rămână alături mulţi, mulţi ani. Primele repetiţii, emoţiile dinaintea intrării pe scenă, încurajările coregrafului nostru, primele aplauze, rămân pentru noi momente unice în viaţă. „La mulţi ani!” domnule Ioan Simionca. Vă iubim şi vă preţuim! Vă cinstim şi vă mulţumim!” Un mesaj emoţionant transmis de Ansamblul folcloric „Flori de mălin” Şintereag.
Şi câte astfel de mesaje nu a mai primit Ioan Simionca, omul care ştie cel mai bine soarta jocurilor din judeţul nostru, în calitate de specialist al Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud.

Perseverent în acest domeniu, maestrul coregraf Ioan Simionca a finalizat cu Magna cum Laude Universitatea de Teatru şi Coregrafie „I. L. Caragiale” Bucureşti, specializarea Artele spectacolului şi coregrafie, prin Universitatea „Vatra” din Baia Mare. În urma centralizării notelor, bistriţeanul a fost declarat şeful promoţiei, primind felicitările profesorilor.
De altfel, şi lucrarea cu care s-a prezentat la licenţă, coordonată de prof. univ. dr. Nicolae Felecan, este una aparte, care sperăm că pe viitor va fi şi publicată „Folclor coregrafic şi obiceiul Cununa grâului în ţinutul Bistriţei şi Năsăudului”. Este a doua facultate urmată de Simionca, după Comunicare şi Relaţii Publice . De asemenea, Ioan Simionca a mai urmat studii şi prin Academia de Coregrafie, fiind preşedintele Asociaţiei Coregrafilor din România, filiala Bistriţa-Năsăud, fiind unul dintre cei mai buni coregrafi ai ţării. Am făcut doar un scurt cv al celui care ani de zile a avut grijă de destinele dansatorilor de la Balada, unul dintre cele mai apreciate ansambluri din ţară.
Astăzi maestrul împlineşte 50 de ani. Motiv de bucurie pentru toţi cei din lumea folclorului. În prag de sărbătoare, la Căminul Cultural Livezile a fost o petrecere pe cinste, unde lumea bună a artiştilor i-au urat maestrului La mulţi ani !
Asigurându-l de toată stima noastă, ne alăturăm şi noi gândurilor soţiei Fiica şi ale fetelor Bianca şi Nely, dar şi ale marii familii a folclorului, urându-i maestrului coregraf Ioan Simionca, multă sănătate şi bucurii pentru a putea promova, în continuare, frumuseţea tradiţiilor noastre!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5