Preşedintele Radu Moldovan: Am semnat contractul de finanţare pentru Master Planul de apă şi canalizare 2. Investiţii de 240 milioane euro în judeţ!

O veste bună vine în aceste zile pentru judeţul Bistriţa-Năsăud! Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, alături de directorul general al Aquabis, ing. Ion Şandru, a semnat la Ministerul Fondurilor Europene, cu ministrul Ioan Marcel Boloș, contractul de finanțare a Master Planului de apă și canalizare 2. 

"Așa cum v-am promis, în timp ce d-voastră staţi acasă, noi continuăm munca! Vestea bună este că toate cele 4 orașe ale județului nostru și 41 comune vor avea parte de dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată. E o investiție majoră, la finalul căreia 90% din populația județului Bistrița-Năsăud va fi conectată la rețelele de apă și 70% la rețelele de canalizare. Mai exact, vor fi: 603,060 km de rețea de apă potabilă (nouă), 44,643 km rețea de apă potabilă (reabilitată), 8 stații de tratare apă, 41 de rezervoare înmagazinare, 79 stații de pompare apă, 11 surse de apă, 198,400 km rețea de canalizare (nouă) și 14,636 km rețea de canalizare (reabilitată), 110 stații de pompare ape uzate, 3 stații epurare ape uzate, 1 instalație de uscare și valorificare nămol.

Un proiect în valoare de 239.280.585 EURO (1.143.115.143 RON - aproximativ 11,5 biliarde lei vechi), finanțat din fonduri europene, prin Aztoritatea de Managemnt de la Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Continuăm munca și vă rog, ca de fiecare dată în ultima perioadă, să ne ajutați stând acasă și având grijă de voi. Este un lucru simplu, care ajută extrem de mult în această luptă împotriva coronavirusului", a transmis preşedintele Emil Radu Moldovan. 

••• Lista completă a lucrărilor, dar și orașele și comunele incluse în proiect, AICI http://s9.ro/1514

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5