Președintele Radu Moldovan, la 11 ani de SMURD în Bistrița-Năsăud: Vă sprijinim! Heliportul, aproape finalizat!

Lucrările la heliportul de pe Spitalul Județean de Urgență Bistrița se apropie de final. "Este luna în care SMURD Bistrița-Năsăud sărbătorește 11 ani de luptă cu secundele, pentru a reda şansa la viaţă. Sunt ani în care, medici, asistenți, pompieri, voluntari au devenit îngerii protectori ai comunității noastre, iar în aceste vremuri grele, lor și tuturor cadrelor medicale trebuie să le fim recunoscători și să le MULȚUMIM! În tot acest timp, noi am înțeles că trebuie să investim în echipamente moderne, pentru ca voi, ca niște camarazi în mâinile cărora ne punem speranța, să reușiți să reduceți timpii de intervenţie: de la 38 la 16 minute în mediul rural şi de la 18 la 6 minute în mediul urban. Urmează o altă etapă, odată cu finalizarea heliportului. Pacienții aflați în situații limită vor avea încă o șansă la viață, în loc de 2 ore, în mai puțin de 30 de minute, elicopterul SMURD putând ajunge de la Bistrița, la Mureș sau la Cluj. Voi continuați să salvați vieți, iar noi continuăm să vă sprijinim investind în sănătate, deoarece cine salvează o viaţă, salvează o lume întreagă. Continuăm munca!", transmite președintele Emil Radu Moldovan.

Contractul de proiectare şi execuţie a fost adjudecat de asocierea Grup Construcţii Est SA din Iaşi şi SC ABC Development Aviation SRL din Bucureşti, valoarea fiind de aproximativ 1,5 milioane euro şi având o durată de 20 de luni din care două luni au fost pentru proiectul tehnic şi 18 luni execuţie propriu-zisă.
Construcția cuprinde înlocuirea acoperișului pe întreaga suprafață a spitalului; construcție nouă peste etajul 5, care cuprinde o platformă; heliport, rampă acces lift existent, pasarelă acces lift și spațiu tehnic şi liftul care va conecta Unitatea de Primiri Urgențe cu heliportul.

"În 2011 a fost o idee... apoi s-a transformat în proiect, acum este pe cale să devină realitate. Stadiul de execuție a lucrărilor a ajuns la 95%, urmând ca după finalizarea acestora să începem procedura de autorizare de către Autoritatea Aeronautică Civilă din România. Proiect finanțat integral de către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud", precizează managerul Spitalului Județean de Urgență, Gabriel Lazany.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5