Preşedintele Radu Moldovan, la Mănăstirea Nicula: M-am rugat pentru unitatea românilor

         De prăznuirea Adormirii Maicii Domnului, preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a participat la slujbă la Mănăstirea Nicula, alături de mii de credincioşi.

“O, Măicuţă Sfântă te rugăm fierbinte, 
să ne-asculţi de-a pururi marea rugăminte:

Nu lăsa, Măicuţă, să pierim pe cale, 
căci noi suntem fiii lacrimilor tale.”

La Sfânta Mănăstire Nicula, am trăit unele dintre cele mai emoționante momente ale ultimului an!

M-am rugat împreună cu zeci de mii de frați întru Hristos, Maicii Domnului! M-am rugat pentru pace între noi, pentru unitatea românilor și pentru bunăstarea neamului nostru și a oamenilor din Bistrița-Năsăud!

Cât timp oamenii mai au credință în Dumnezeu, orice miracol este posibil! Cu fiecare dintre noi, cu țara noastră și cu neamul românesc!

Binecuvântarea Maicii Domnului să vină asupra României, asupra județului Bistrița-Năsăud și a noastră a tuturor!”, a transmis preşedintele Consiliului Judeţean.

***

Peste 20.000 de pelerini din toată țara au participat miercuri dimineaţa la Sfânta Liturghie, oficiată de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului la Mănăstirea Nicula, judeţul Cluj, pe altarul de vară al așezământului monahal de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Mitropolit de Hama, și Preasfințitul Părinte Qais, Episcop de Erzurum, înconjurați de un sobor impresionant de preoți și diaconi.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, care i-a îndemnat pe cei prezenți să se roage Maicii Domnului ca să întărească în lume, credința. „Ne oprim la un singur gând din troparul zilei: Maica Domnului este Maica Vieții pentru că a născut pe Cel ce este Viața. Așa că, Maicii Domnului trebuie să ne rugăm și ei să îi cântăm să ne asculte de-a pururi marea rugăminte…”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Andrei.

Ierarhul le-a mulțumit pelerinilor pentru că an de an cercetează Mănăstirea Nicula și a amintit că, încă din adolescentă venea la mănăstire și cânta pricesne închinate Maicii Domnului. „Noi am venit aici cu necazurile, problemele și cu bucuriile noastre și i le-am spus Maicii Domnului. Plecând de la acest pelerinaj important, care este un eveniment pentru întreaga țară, ar trebui să-i putem spune Maicii Domnului: Maică tu ne-ai ajutat / De-am făcut ce ni s-a dat... Îmi aduc aminte cu nostalgie, adolescent fiind, veneam la mănăstire și îi cântam Maicii Domnului să dea pace în țară și între popoare și bunătate oamenilor”.

Aproximativ 30.000 de credincioși au participat în zilele de marţi şi miercuri la pelerinajul de la Nicula, când în cursul nopţii a fost scoasă din biserică Icoana Maicii Domnului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5