Primarul Ioan Turc și subprefectul Ioan Zăgrean, la Cernăuți: Urmează înfrățirea celor două orașe

Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, alături de subprefectul Ioan Zăgrean și consilierii municipali Ștefan Cicioc și Tudor Filip, au avut bucuria de a-i întâlni pe românii bucovineni din Ucraina, la ei acasă.
"O vizită de suflet în Cernăuți, la invitația domnului primar Roman Klichuk și a președintelui Centrului Bucovinean de Artă, domnul Iurie Levcic. iscuțiile cu primarul Roman Klichuk și echipa acestuia au vizat oportunități în domeniul economic care pot deveni realitate după încheierea războiului. Le-am prezentat gazdelor noastre detalii despre mediul antreprenorial bistrițean, dar am insistat și pe necesitatea unei cooperări în domeniul cultural. Omologul meu a ținut să precizeze că sunt primul primar din România care vizitează Cernăuțiul după izbucnirea războiului acum aproape 2 ani.
Am rămas impresionat de autenticitatea limbii, a obiceiurilor, a cântecului și portului românesc, iar toate meritele pentru conservarea și promovarea acestora îi revin unui om extraordinar, un patriot român și un luptător neobosit sub stindardul culturii naționale, Iurie Levcic!
Urmează înfrățirea între cele două orașe!", a declarat primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5