Proba teoretică pentru obţinerea permisului de conducere se va susţine joia. Proba practică şi sâmbăta!

Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha, şi Claudiu Prodan, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, au anunţat o serie de măsuri menite să îmbunătăţească activitatea, dar şi să vină în sprijinul persoanelor care apelează la aceste servicii.
„O cenuşăreasă a Instituţiei Prefectului era Serviciul de Înmatriculări şi Permise. Aşa este văzută din exterior, pentru că sunt cozi infernale. La prima vedere aşa pare, dar avem şi deficit de personal. Împreună cu Claudiu Prodan şi cu cei din Serviciu am încercat să-l îmbunătăţim. Avem câteva măsuri care ar trebui să redreseze acest serviciu”, a explicat prefectul Dolha.
O primă măsură vizează programarea examinării teoretice într-o singură zi pe săptămână, respectiv joia, în intervalul orar 8.30 – 17.30. Până în prezent, examinările se făceau zilnic, pe parcursul a trei ore, reuşind să fie verificaţi 45 de candidaţi, într-o săptămână fiind examinaţi 220 de candidaţi. Prin noua măsură, într-o singură zi vor fi examinaţi 300 de candidaţi. În plus, va fi deblocat şi personalul pentru susţinerea examinării practice.
O altă măsură o reprezintă organizarea examinării practice şi în zilele de sâmbătă. Practic, din luna martie, în două zile de sâmbătă vot fi organizate astfel de probe practice. „A venit de la ei şi e un lucru mare, să mai reducem acest decalaj. Astăzi există un decalaj de două luni de zile între teoretic şi practic, aproape uită că a învăţat şi ce a învăţat”, a precizat prefectul judeţului.
Nu în ultimul rând, de la sfârşitul lunii februarie vor fi făcute programări online şi pentru „Permise”, pentru a scădea aglomeraţia la ghişeu, iar deservirea cetăţenilor se va face într-un mod civilizat.
Potrivit şefului de la „Permise şi Înmatriculări”, Claudiu Prodan, serviciul se confruntă cu un deficit de personal cauzat atât de subdimensionare faţă de nevoile reale, dar şi ca urmare a neocupării a patru posturi, dintre care două sunt pentru persoane aflate în concediu maternal, o persoană a fost destituită pentru probleme penale, iar una s-a transferat. Practic, la acest serviciu lucrează 13 persoane, cu tot cu şef, care sunt angrenate în munca la ghişeu. Au fost făcute solicitări pentru organizarea de concursuri sau pentru transfer, însă ceilalţi angajaţi ai MAI nu se înghesuie la Prefectură, fiindcă salariile sunt mai mici.

Comentarii

23/01/20 12:45
cititor

Exista atatia ofiteri de politie pensionari, care au lucrat la circulatie si au fost examinatori la timpul respectiv, de ce nu le permiteti sa vina si sa ajute oficial, cu o jumatate de norma ( sau cumva ... ) sa va ajute la examinarile pe care le aveti , ca probele teoretice merg mult mai tehnic si mult mai repede, dar cele practice... merg greoi si stiti bine de ce ...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5