Centenar Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”. Elevii de ieri, profesorii de azi

Prof. Angela Colţea: „Andrei Mureşanu” este opţiunea cea mai bună

-De ce aţi optat în clasa a IX-a pentru Colegiul Naţional Andrei Mureşanu?

- Era opţiunea cea mai bună pe vremeea aceea, mai ales că şi sora mea urma acelaşi liceu şi astfel aveam un motiv în plus.

- Cum a fost prima întâlnire cu colegii, dar cu profesorii?

-Ca orice întâlnire, pot spune că a fost deosebit de emoţionantă dar şi mult aşteptată după o vară în care ne gândeam cum vor fi noii colegi sau profesori.

-Care este cea mai frumoasă amintire din liceu?

-Cea mai frumoasă amintire este legată de excursia la Colibiţa alături de colegii mei şi de domnul diriginte Ciutan Brumărel.

-Ce a reprezentat pt dvs cei 4 ani de liceu?

-În liceu am cunoscut pe doamna profesoară Lucia Orehov care a avut un rol important în alegerea viitoarei cariere. Este cea care mi-a insuflat dragostea pentru limba franceză.

-Destinul v-a adus din nou la liceu, nu în bancă, ci la catedră. Cum vă simţiţi din această postură, predând elevilor de la liceul unde aţi învăţat şi dvs?

-Această nouă postură e mai dificilă. Aş înlocui-o cu cea de elev în fiecare zi, dar, pe de altă parte sunt mândră că am terminat acest liceu.

-Pe 25 mai Colegiul Naţional Andrei Mureşanu aniversează 100 de ani de şcoală. Vă rog să transmiteţi un gând pentru toţi cei care au absolvit această şcoală, dar şi pentru dascălii care i-au îndrumat.

- Să vă bucuraţi din plin de fiecare moment al vieţii, inclusiv de 25 mai 2012.

Interviu realizat de prof. Doina Macarie

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5