Econtext: Top 20 salarii manageri de spitale

Prof. Mircea Gelu Buta, omis dintr-o eroare?

Econtext a realizat un top al salariilor pe care le încasează managerii din cele mai cunoscute spitale din România, aceste date fiind obţinute din declaraţiile de avere ale acestora. Jurnaliştii au combinat, în acest clasament, atât spitalele de prima mână, adică cele mai perfoermante unităţi medicale, cât şi mai multe multe spitale judeţene. Baza de referinţă a fost venitul obţinut şi declarat pentru anul 2010.

Astfel, cel mai bine plătit manager de spital din România este Monica Boer, managerul Spitalului de Psihiatrie „Al. Obregia” din Bucureşti. Anul trecut, aceasta a încasat venituri aferente unui salariu lunar de 10.903 lei. A doua poziţie este ocupată tot de un manager al unui spital din Bucureşti. Este vorba despre Cătălin Cirstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă, urmaşul lui Sorin Oprescu la conducerea acestei instituţii, cu un salariu lunar de 9.336 de lei. Pe locul trei vine un spital din provincie. Este vorba despre Spitalul Judeţean din Cluj-Napoca, unde Cristiana Ciortea, cea care conduce spitalul, este plătită cu 9.278 de lei pe lună. Şi lista continuă cu manageri de la spitalelel “Ana Aslan”, “Floreasca” etc.

În ceea ce-i priveşte pe managerii spitalelor judeţene, cel mai bine plătit este şeful unităţii din Târgu Jiu – cu un salariu lunar de 8487 lei. Bine plătiţi sunt şi managerii spitalelor din Ploieşti, Suceava sau Sibiu cu venituri lunare de circa 7000 lei.

Şi sănătatea de Bistriţa e în top, măcar la salarii

Jurnaliştilor de la Econtext nu le-a trecut probabil prin minte că şi la Bistriţa sunt salarii frumuşele. Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, prof. Mircea Gelu Buta, nu este deloc de neglijat la acest capitol. Ce-i drept, declaraţia sa de avere (din martie 2011) nu spune prea multe. Pentru 2010, este declarat un venit anual de 110.320 lei, obţinut din activitatea managerială, cea medicală şi activitatea didactică.

Informaţii despre salariul de manager apar, însă, pe site-ul unităţii spitaliceşti. Nu ştim câţi bani a primit prof. Micea Gelu Buta pentru performanţele sale manageriale, în 2010, dar în acest an a avut “un fluturaş” drăguţ. În ianuarie, managerul bistriţean a încasat 6654 lei, în februarie – 6821 lei, iar în martie – 6655 lei.

Surprinzător sau nu, mai bine eşti manager la Bistriţa decât la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş sau la cel din Timişoara, ca să nu mai spunem de “Institutul Inimii” din Cluj-Napoca, unde Tudor Simionescu este plătit cu 2.920 de lei (710 euro).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5