Profesori de la Școala Gimnazială "Avram Iancu" Bistrița, la întâlnirea transnațională în cadrul proiectului Erasmus+ „THINK Global, ACT Local!”

Prima mobilitate din cadrul proiectului Erasmus+ „THINK Global, ACT Local!”, coordonat de Școala Gimnazială „Avram Iancu” Bistrița, s-a încheiat cu succes. Trei profesori ai școlii noastre, Mirela Nelca  – profesor de informatică și TIC, director al Școlii Gimnaziale „Avram Iancu”, Ștefan Lazaric - profesor de educație fizică și sport, coordonatorul proiectului și Anca Toader  -  profesor consilier, alături de colegi din Izmir (Turcia), Probistip (Macedonia) și Redon (Franța), au participat la un training susținut de asociația parteneră italiană APS Euroinnova pe tema educației outdoor.

            Mobilitatea s-a desfășurat în Italia, între 19-21 ianuarie 2023, iar activitățile au avut un pronunțat caracter aplicativ și colaborativ. Prezentările inițiale au vizat teoria pe care se fundamentează educația outdoor, acestea fiind completate de discuții privind posibilitatea implementării acestui tip de activități în fiecare dintre țările participante. Au fost evidențiate reperele ce stau la baza planificării unei activități de învățare în afara clasei, pentru ca apoi să fie identificate posibilele obstacole în realizarea acestor activități, dar și căi de a le surmonta.

            Ultimele două zile au fost dedicate aplicațiilor, trainerii demonstrând utilizarea metodei „flow learning” în învățarea istoriei și a geografiei în orașul vechi (Medieval Bisceglie: Chiesa di Santa Margherita, Castelul), a biologiei - biodiversitatea animalelor, plantelor, peisajului local (Lame și peșteri – Grotte di Santa Croce) și valorificarea activităților motrice ca parte a procesului de învățare (mersul pe jos, trekking, orientare). La final, echipele din fiecare țară au prezentat schița unui proiect de învățare outdoor, realizabil în propriul context geografic și socio-cultural.

            Această incursiune în teoria și practica educației outdoor în context multicultural a fost o experiență de învățare valoroasă care ne motivează și mai mult să promovăm și să realizăm astfel de activități în școala noastră.

Prof. consilier Anca Toader

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5