Proiecte de case care iti pot asigura un confort sporit

Locuinta proprie este spatiul in care fiecare dintre noi petrece cea mai mare parte a zilei, fie ca este vorba despre odihna de zi cu zi sau diversele activitati care intervin in cotidian. Fiind vorba despre propriul confort, ne dorim sa definitivam cu maxima precizie fiecare detaliu astfel incat rezultatul finit sa concorde cu necesitatile personale, caminul jucand un rol definitoriu in acest sens. O casa spatioasa, amenajata adecvat, cu ferestre suficient de mari pentru a acapara lumina exterioara sau diverse obiecte de artizanat sau aparatura electronica performanta care sa ne fie de ajutor in anumite situatii, sunt doar cateva dintre detaliile asupra carora trebuie sa lucrati pentru a obtine confortul dorit.

Ne indreptam atentia catre faza incipienta a oricarei locuinte si anume proiectul architectural, etapa in care veti organiza minutios toate detaliile ulterioare, pornind de la structura peretilor, numarul usilor si al ferestrelor, amenajarea interioara sau exterioara si pana la micile detalii care vor transforma casa voastra intr-o oaza de relaxare. Cum necesitatile si preferintele fiecaruia sunt diferite, am ales numai putin de trei exemple de proiecte case menite sa va ofere o imagine de ansamblu asupra ideii de locuinta cu un grad sporit de confort.

Proiect de casa 1 – parter

 

Planul acestui tip de locuinta este relativ simplu, fiind alcatuit dintr-un singur palier si anume parterul. Nu exista subsol si nici etaj sau mansarda, pur si simplu va veti bucura de un singur nivel care reuseste sa inglobeze toate incaperile de care aveti nevoie. Sunt trei camere, doua bai si o bucatarie, toate aceste spatii avand suprafete extreme de generoase, suprafata utila ajungand la o cota de 145 de metri patrati. Din imagine se poate observa cum amenajarea exterioara este compusa atat din material lemnos cat si din zidarie, principalul avantaj al acestui proiect fiind compartimentarea extreme de eficienta.

Proiect de casa 2 – parter + etaj 

Oarecum diferit fata de proiectul prezentat anterior prin prisma formei si a dimensiunilor sale insa discutam despre locuinte care ar trebui sa ne garanteze un anumit confort, asa ca spatiul interior ar trebui sa primeze in momentul in care construim o casa sau o amenajam. Pornind de la aceasta premisa, arhitectii de la Lora.ro, echipa care a proiectat acest model de locuinta, ne garanteaza o suprafata utila de aproximativ 275 de metri patrati, cele cinci camera si patru bai fiind dispuse pe doua nivele. Este o locuinta cat se poate de spatioasa iar pretul proiectului pare a reprezenta un factor de achizitie destul de elocvent.

Proiect de casa 3 – parter + mansarda 

O casa de dimensiuni medii, atat in ceea ce priveste suprafata construita cat si cea utila, cei aproximativ 200 de metri patrati fiind dispusi pe doua etaje: parter si mansarda. Forma acestei locuinte este una cat se poate de avangardista si se pliaza perfect pe necesitatile persoanelor usor nonconformiste, care isi doresc o casa cu un design aparte. De ce o incadram in randul caselor care va pot garanta un confort sporit? Pentru ca este un proiect compact, dispune de o suprafata utila generoasa, iar cele cinci camere sunt suficiente pentru familie si potentialii oaspeti pe care ii aveti.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5