Protecţia civilă, la ceas aniversar. Patru cadre ISU, avansate în grad!

Cu prilejul sărbătoririi celei de-a 87 aniversare a "Zilei Protecţiei Civile din România", la nivelul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Bistriţa" al judeţului Bistriţa se organizează o serie de activităţi şi competiţii sportive.

În data de 4 martie, se împlinesc 43 de ani de la cel mai puternic cutremur din istoria modernă a României, de 7,2 pe Richter. Atunci, peste 1.500 de oameni au murit, 11 mii de persoane au fost rănite, iar alte câteva mii au rămas pe drumuri.

În anul 2015, IGSU a lansat Campania Naţională de Informare şi Pregătire a Populaţiei "Nu tremur la cutremur", cu scopul principal de a informa corect cetăţenii cu privire la modalităţile prin care se pot proteja împotriva unui seism. Având în vedere că o mare parte a populaţiei este vulnerabilă în cazul producerii unui cutremur, consecinţele unui astfel de eveniment impredictibil, mai mult sau mai puţin grave, cu mai multe sau mai puţine victime, depind în bună măsură de modul în care fiecare cetăţean înţelege să se pregătească şi să se comporte corect într-o astfel de situaţie.

Astfel, în perioada următoare, acţiunile inspectoratului pentru situaţii de urgenţă vor urmări să atragă atenţia, în special, asupra modului de comportare al cetăţenilor în situaţia producerii unui seism.

În cadrul activităţilor sunt aduse la cunoştinţa populaţiei informaţii despre măsurile de pregătire a locuinţei în caz de cutremur, măsurile privind pregătirea individuală şi a familiei pentru a face faţă unui seism, precum şi comportamentul care trebuie adoptat pe durata şi după producerea acestuia.

"Totodată, la sediul nostru în data de 28 februarie, începând cu ora 09:00, a avut loc un ceremonial militar în cadrul căruia au fost înaintaţi în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad următoarele cadre militare: în gradul de locotenent colonel - maior Sodoleanu Cristian, în gradul de maistru militar cls. A I-A - maistru militar cls. A II-A Bălan Gabriel, în gradul de plutonier adjutant şef - plutonier adjutant Breşfelian Mihaela şi plutonier adjutant Palage Ioan.

Dezideratul nostru este orientat spre informarea şi educarea populaţiei, astfel încât prin măsurile întreprinse să creştem cât de mult posibil şansele de supravieţuire, să transmitem mesajul corect, în aşa fel încât, populaţia să fie pregătită în orice situaţie de urgenţă", se aratăîn comunicatul ISU BN.

 

Comentarii

01/03/20 12:01
adit bucur

O întrebare, cum trec domni din stânga la probele sportive periodice?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5