Provocare la reciclare, pentru preşcolarii şi elevii din Bistriţa-Năsăud!

         Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistriţa - Năsăud lansează proiectul educaţional  „Provocare la reciclare! ”, care va fi  realizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud şi Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec- reprezentată prin Serviciul Local de Colectare- Î.I. Mina Nedelea.

         Se doreşte a fi o continuare a proiectului “Dă la reciclat bateriile descărcate, becurile consumate și electronicele mici uzate!”, desfăşurat pe parcursul a 4 ediţii consecutive,  în perioada 2014-2018 şi care a avut un real succes în rândul şcolilor din mediul urban şi rural.

         Proiectul se va desfăşura pe raza județului Bistrița Năsăud, în unitățile școlare care au fost premiate în edițiile anterioare ale proiectului și va avea ca scop promovarea beneficiilor colectării selective a echipamentelor electrice și electronice (DEEE), a bateriilor uzate, a corpurilor de iluminat, precum şi creşterea gradului de conştientizare a publicului larg asupra obligaţiilor de mediu din acest domeniu. Pentru cele trei categorii de deşeuri ce urmează a fi colectate, se vor monta kituri în fiecare unitate de învăţământ înscrisă în proiect.

         Nivelurile de învățământ din care fac parte unitățile școlare care vor concura (şi care au fost premiate în edițiile anterioare) vor fi cel preșcolar; primar și gimnazial; liceal. Ediţia 2018-2019 a Proiectului se va desfăşura în perioada 11 februarie 2019 - 5 iunie 2019, pe 2 secţiuni, şi anume cea mai mare cantitate de deşeuri colectată (obţinută prin însumarea celor trei categorii de deşeuri colectate) şi  cea mai activă şi responsabilă unitate de învăţământ înscrisă în proiect.

       "La finalul proiectului vor fi premiate cele doua secțiuni în cadrul unei festivități ce va avea loc în data de 5 iunie 2019. Toţi şcolarii înscrişi în proiect vor primi Certificate de participare, iar cadrele didactice coordonatoare vor primi Diplome de participare şi voluntariat. Regulamentul oficial al proiectului, va fi postat pe site-ul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bistriţa Năsăud www.apmbn.anpm.ro secţiunea proiecte și cel al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud www.isjbn.ro", anunţă directorul executiv al APM BN, biolog-chimist Sever Ioan Roman. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5