RADIO SOMEŞ LA PRUNDU BÂRGĂULUI

Caravana Radio Someş a fost prezentă duminică, 6 noiembrie 2011, dupa ora 18, in Căminul Cultural din Prundu Bârgăului, unde s-a desfasurat Hora Somesana la Bargau, un spectacol live deosebit la care au participat numerosi iubitori si pastratori ai folclorului autentic. Radio Someş a patruns direct in inimile bargauanilor prin echipa condusa de insusi directorul postului, Traian Ogagau avand ca prezentator pe Marian Grustor, cu vocea lui deosebita, inconfundabila, devenita familiara pentru mii de ascultatori.

Un manunchi alcatuit dintre cei mai buni cantareti, in frunte cu bârgăuanul Nicu Cioanca, a încântat spectatorii alături de invitaţii lui: Anuţa Motofelea, Sabina Leonte Alb, Adina Băieşiu, Ioachim Spânu, Doru Sechei, Ionel Dejan, Alexandru Pătrăşcan, Maria si Andreea Pavelean, Cristina Bugnar, Anuta Salagean, Ioana Monda, si, nu in ultimul rand, micuta si talentata Florina Balan, acompaniati de valoroasa orchestra condusa de maestrul Dumitru Ciupa.

Ansamblul folcloric “Plaiurile Bârgaului”, director Ioana Suciu, cu solisti si dansatori, juniori si seniori, condusi de Valentin Ciurea, au intrat in Familia Someş, care s-a imbogatit cu noi si valoroase talente. Sala a fost arhiplina de iubitori ai tradiţiilor, de toate varstele, in costume traditionale scoase din lada de zestre a bargauanilor. Radio Somes a acordat o diploma de Onoare primarului Ilie Avram, multumind organizatorilor pentru efortul depus, care s-a transformat intr-o neuitata sarbatoare a sufletului.

Hora Somesana a adunat la un loc oameni adevarati, care nu si-au uitat originea, pastrand autenticitatea portului si folclorului, revigorand traditiile si obiceiurule strabune.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5