Radiograf mobil, pentru pacienţii netransportabili, la Spitalul Judeţean de Urgenţă

La Spitalul Județean, dacă nu te poți duce la radiograf, vine radiograful la tine. Este vorba despre radiograful mobil, un aparat vedetă care a ajuns la Bistriţa, anunţă administraţia judeţeană.

„Pare o girafă, dar este unul dintre cele mai performante și flexibile aparate mobile şi wireless de radiografie. Acesta ajunge direct la patul pacientului nedeplasabil, nemaifiind nevoie ca acesta să fie dus până la radiologie. Combinația dintre mobilitate și wireless îl poziționează ca unul dintre cele mai avansate aparate, iar calitatea radiologiei îl face util și necesar într-un spital care își dorește performanță și pune accentul pe sănătatea pacientului”, menţionează preşedintele Emil Radu Moldovan.

Potrivit acestuia, echipa de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița l-a ales atât pentru utilitate, dar și pentru a aduce un zâmbet celor ce o să-l folosească, inclusiv celor ce o să vadă „girafa salvatoare” pe coridoarele spitalului și în saloane.

Echipamentul în valoare de 470.000 lei (circa 98.700 euro) face parte din programul de investiţii din acest an, realizat prin buna colaborarea dintre Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Ministerul Sănătății. „Continuăm munca, vă voi sprijini mereu, deoarece orice investiție în sănătate este o investiție în oameni, în viitor!”, susţine preşedintele Radu Moldovan.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5