PSD atacă declaraţiile lui Băsescu făcute la Berlin

Radu Moldovan: Deficit zero în 2013. Imposibil

Vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, purtătorul de cuvânt al PSD, deputatul Radu Moldovan, a catalogat declaraţiile făcute de preşedintele Traian Băsescu, la Berlin, drept declaraţii mincinoase.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PSD, declaraţia făcută de Traian Băsescu la o întâlnire cu oameni de afaceri germani, cum că obiectivul României este să aibă, în anul 2013, un deficit bugetar zero, este un obiectiv imposibil de realizat, în condiţiile în care vom intra într-o creştere de sarcini a plăţii datoriei externe

,,Deficit zero în 2013. Imposibil. Păcat că nu am fost de faţă la întâlnirea cu ministrul Gheorghe Ialomiţianu să văd dacă ştia să răspundă la angajamentul preşedintelui, pentru că este imposibil să te angajezi în 2013 la deficit zero în condiţiile în care vom intra într-o creştere de sarcini a plăţii datoriei externe.

Ştim cu toţii care este situaţia României, cu datoria uriaşă pe care o avem. Deficit zero . Ce facem atunci cu ordonanţele de urgenţă pentru care s-au anulat deciziile judecătoreşti pentru toţi cei care şi-au redobândit în instanţă drepturile tăiate de Guvernul Boc, şi cu 1 ianuarie 2013, am înţeles că încep să plătească aceste drepturi?

Sigur, că nu putem avea o reducere a deficitului bugetar fără să existe măsuri de stimulare a economiei şi mai ales a stopării furtului făcut de reprezentanţii PDL în administraţia locală şi centrală, şi nu ne putem baza pe reducerea deficitului doar prin măsurile de austeritate pe care le suportă populaţia”, a afirmat deputatul PSD Radu Moldovan.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la o întâlnire cu oameni de afaceri germani, că obiectivul României este să aibă, în anul 2013, un deficit bugetar zero.

,,În 2010, deficitul bugetar al bugetului de stat consolidat a fost 6,5 procente. Anul acesta, vom avea un deficit sub 4,4. Iar bugetul, deja trecut în primă citire prin Guvern, are un deficit pentru 2012 de 1,9 procente. Iar obiectivul nostru este să avem anul 2013 cu un deficit bugetar zero”, a declarat Traian Băsescu, citat de Mediafax.

Băsescu a mai spus că datoria externă a României este 33% din PIB.

Comentarii

12/11/11 14:56
CĂTĂLIN BARNA, ...

TOŢI FURĂ, NU DOAR PDL. SĂRACII PESEDIŞTI, CUM APĂRĂ EI POPORUL! SĂ-MI CAUT O BATISTĂ. CĂTĂLIN BARNA

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5