Radu Moldovan: Lucrările din Master Planul de apă şi canalizare pentru toată zona de Câmpie, scoase la licitaţie

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a anunţat că toate contractele de lucrări din etapa a doua a Master Planului de apă şi canalizare, care vizează zona de Câmpie, au fost scoase la licitaţie. 

         „Suntem în plină procedură de derulare a licitaţiei pentru Master Planul de Apă şi canalizare, pentru că este o necesitate foarte mare a zonei de Câmpie. Din informaţiile mele, cred că trei contracte de lucrări au fost încărcate pe SICAP. La începutul lunii viitoare vor fi deschise primele oferte pentru CL 2, care este şi cel mai important contract. Este vorba de magistrala care va face legătura între Bistriţa şi Lechinţa şi de acolo cu toate ramificaţiile de rigoare. Vom ajunge în toată zona de Câmpie cu apă din Colibiţa. Sunt lucrări foarte mari, 12 contracte, tot la trei săptămâni se încarcă pe SICAP documentaţiile. Să sperăm că pentru primul contract, dacă nu vor fi contestaţii, să începem chiar din acest an lucrările fizice, pentru că proiectul tehnic este făcut”, a spus preşedintele Moldovan.

          În context, primarul Mateiului, Vasile Encean, a menţionat că două localităţi – Matei şi Corvineşti – au alimentare cu apă, fiind aşteptată construcţia reţelei la Bidiu şi Enciu şi Fântânele şi Moruţ. „Până acum două săptămâni când a venit ploaia s-a simţit pregnant lipsa apei şi în următoarele două-trei săptămâni iar vor fi probleme. Vom duce apă dintr-un sat în altul, dar oamenii vor să ştie când începem”, a declarat edilul din Matei.

          Preşedintele Moldovan a menţionat că şi partea de Matei – Chiochiş este în licitaţie, pentru că prioritatea zero a fost zona de Câmpie, unde este o lipsă acută de apă. „Prioritatea a fost să aducem apa, că degeaba facem conducte prin Matei şi nu avem apă. Director ADI Apă m-a informat că zona de Câmpie, de la Galaţii Bistriţei – Teaca şi toată zona, sunt în licitaţie”, a concluzionat Radu Moldovan.

      

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5